VIDEO Cum a fost prins evadatul Onorel Lupu, coşmarul poliţiştilor. Momentul în care a fost imobilizat de membri ai comunităţii rome sătui de poliţişti în sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Onorel Lupu (41 de ani), bărbatul evadat de Paşti de la secţia exterioară a Penitenciarului Ploieşti, a fost prins în cursul zilei de vineri, 15 mai.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, evadatul Onorel Lupu a fost prins pe raza comunei Podenii Noi, el fiind imobilizat de către localnici şi preluat imediat de poliţiştii aflaţi în teren, care desfăşurau activităţi pentru căutarea şi prinderea acestuia. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Lupu a fost imobilizat şi predat de membrii ai comunităţii rome, sătui de prezenţa poliţiştilor în zonă. 50 de câini poliţişti de la Sibiu, 140 de poliţişti, drone şi camere video cu infraroşu n-au reuşit să facă ce-au reuşit localnicii.

Localitatea Podenii Noi se află la aproximativ 30 de kilometri de Penitenciarul Ploieşti, locul de unde a evadat Onorel Lupu.

Bărbatul condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi încarcerat evadase în data de 18 aprilie din Secţia Exterioară Movila Vulpii, aparţinând Penitenciarului Ploieşti.

Cercetările sunt continuate în dosarul penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Autorităţile au mobilizat sute de poliţişti şi zeci de câini de vânătoare pentru prinderea deţinutului. 

   

„CV-ul“ evadatului

Deţinutul evadat are la activ zeci de furturi pentru care a şi fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare de Judecătoria Ploieşti. În plus, el este trimis în judecată de către procurorii din Vălenii de Munte într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Potrivit unor surse judiciare, Onorel Lupu ar fi forţat o fetiţă în vârstă de 13 ani să meargă împreună cu el. A ţinut-o departe de famile câteva zile, mai spun sursele citate. Acest dosar se află încă în faza de judecată, pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Vălenii de Munte. Pentru că victima este minoră, informaţiile despre acest caz nu sunt publice.

Onorel Lupu a ajuns în închisoare la sfârşitul lunii martie 2019, după ce Judecătoria Ploieşti l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) şi în stare de recidivă postexecutorie”. Este cunoscut de către poliţiştii din Prahova drept hoţ din locuinţe. Obişnuia să fure în special biciclete pe care le vindea ulterior. Este din comuna Şoimari, judeţul Prahova, dar înainte să ajungă în spatele gratiilor nu avea un domiciliu stabil. Cunoaşte foarte bine pădurile din zona Vălenii de Munte, dar şi clădirile aflate în faza de construcţie din zona Ploieşti, unde obişnuia să se ascundă înainte să fie încarcerat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite