UPDATE Urmărire ca-n filme pe A3: o şoferiţă a lovit un poliţist şi a fugit pe contrasens, cu farurile stinse. Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o femeie aflată la volanul unui autoturism a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj al Poliţiei, la Ploieşti. Mai mult, şoferiţa a acroşat un poliţist, apoi a intrat pe autostrada A3 şi a circulat pe contrasens, cu o viteză de peste 140 kilometri la oră şi cu farurile maşinii stinse. Aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore.

UPDATE  Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, şoferiţa a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE  Şoferiţa  a mai fost cercetată pentru conducere sub influenţa substanţelor psihotrope

Femeia  care a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor din Ploieşti şi a circulat zeci de kilometri pe contrasens şi cu luminile stinse pe autostrada A 3, fiind prinsă la Otopeni, este medic de familie în Focşani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, şoferiţa- în vârstă de 45 de ani- nu pare să fie la prima abatere de la lege.

Aceleaşi surse au precizat că aceasta a mai avut dosar de cercetare penală pentru infracţiuni rutiere, fiind cercetată pentru conducere sub influenţa substanţelor psihotrope, dosarul fiind finalizat cu nînceperea urmăririi penale.


Explicaţie halucinantă: ea a declarat anchetatorilor că era urmărită de mafia rusă

La audieri, ea le-a spus anchetatorilor că a fugit fiindcă „era urmărită de mafia rusească“.  Momentan, femeia se află la sediul Parchetului,  fiind cercetată pentru ultraj, dar şi pentru infracţiuni rutiere.

Şoferiţa a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj care efectua controale în trafic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03.00, l-a acroşat cu maşina pe unul dintre poliţişti, după care fugit, ieşind din Ploieşti pe şoseaua de centură a oraşului.

În localitatea Bărcăneşti, şoferiţa a intrat pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti şi a rulat pe contrasens, cu farurile stinse, câteva zeci de kilometri.

După o urmărire care a durat câteva zeci de minute, poliţiştii au reuşit să o prindă în dreptul localităţii Otopeni din judeţul Ilfov.

A refuzat să fie testată pentru alcool şi pentru substanţe psihotrope

Potrivit unor surse, şoferiţa din Focşani - de profesie medic - a fost dusă la sediul Poliţiei Ploieşti pentru audieri.
 

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că până în prezent femeia nu le-a dat nicio explicaţie poliţiştilor în ceea ce priveşte gestul său de a nu opri la semnalul agenţilor de la rutieră şi refuză să fie testată atât pentru alcool, cât şi pentru substanţe psihotrope.

Poliţistul pe care femeia l-a acroşat a fost lovit uşor, nefiind necesară transportarea lui la spital.

Subcomisarul Florin Aristan, şeful biroului Poliţiei rutiere Ploieşti, a declarat că în momentul în care a fost prinsă femeia s-a opus, astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să o încătuşeze, potrivit Mediafax.


Surse apropiate anchetei au declarat că poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen pentru a reuşi să o scoată din maşină pe femeie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite