UPDATE Sebastian Ghiţă a fost dat dispărut. Poliţia a instituit filtre rutiere în Prahova. „Nimeni nu ştie unde este“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţa, la una dintre precedentele apariţii la DNA Ploieşti FOTO Diana Frîncu
Sebastian Ghiţa, la una dintre precedentele apariţii la DNA Ploieşti FOTO Diana Frîncu

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost citat miercuri, 21 decembrie, la sediul DNA Ploieşti, în calitate de suspect în dosarul "Tony Blair". Ghiţă nu a dat curs solicitării procurorilor.

UPDATE 21:15 - Sebastian Ghiţă a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat în continuare de autorităţi. Dacă nu va fi găsit, procurorii DNA pot cere mandat de arestare în lipsă, informează News.ro.

”Conform procedurii, l-au căutat la domiciliu şi în alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de către acesta. Îl căutăm în judeţul Prahova, iar  IPJ Prahova colaborează cu toate celelalte unităţi din cadrul IGPR, cărora le-a fost comunicat acest act procedural. Căutările continuă şi, în momentul în care se consideră că nu a fost găsit la locurile de interes, se întocmeşte un proces-verbal care este adus la cunoştinţa emitentului de îndată”, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu.

Conform procedurilor, după primirea unui astfel de proces-verbal, procurorii DNA pot cere instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui căutat.

UPDATE 14.45 Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova confirmă că fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat la această oră de forţele de ordine. Poliţiştii de la Rutieră au instituit filtre rutiere, iar ofiţerii judiciarişti îl caută la toate adresele cunoscute.

Procurorii DNA Ploieşti l-au citat pe Sebastian Ghiţă la sediul instituţiei, pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul "Tony Blair". Fostul deputat trebuia să se prezinte la sediul DNA la ora 12.00, dar nu a apărut.

Au ajuns la DNA Ploieşti doar doi avocaţi care îl reprezintă pe omul de afaceri. Aceştia au stat în biroul procurorilor timp de aproape o oră, iar la ieşire au refuzat să facă orice fel de declaraţii.

Procedura legală arată că un suspect într-un dosar penal trebuie să se prezinte în persoană la apelul procurorilor şi nu prin intermediari. În astfel de cazuri, suspectul este căutat de ofiţerii judiciarişti şi adus la audieri. De altfel, procurorii au emis mandat de aducere, iar ofiţerii judiciarişti au pornit în căutarea suspectului.

Surse judiciare spun că, în acest moment, nimeni nu ştie unde se află Sebastian Ghiţă.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar la începutul lunii septembrie de către procurorii DNA Ploieşti pentru că ar fi luat 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a-l confirma pe acesta pe lista de deputaţi a PSD în 2012. Banii i-ar fi folosit ulterior pentru obţinerea de capital electoral prin organizarea unei vizite în România a lui Tony Blair. Ulterior, şi Ghiţă a fost pus sub control judiciar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite