Unde puteţi schia pe Valea Prahovei în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea va începe să se răcească spre sfârşitul acestei săptămâni, iar meteorologii au anunţat ninsori în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Dacă zilele acestea, gradele din termometre au mai topit zăpada de pe pârtii, turiştii au motive de bucurie pentru weekend. Se anunţă o răcire a vremii şi ninsori în staţiunile montane Sinaia, Buşteni şi Azuga. „Acum se schiază în condiţii foarte bune pe cele şapte pârtii din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă are 60-70 de centimetri. Din păcare, în Valea Soarelui, starea pârtiilor nu mai este aşa de bună ca săptămâna trecută, însă lucrurile se pot schimba de la o zi la alta dacă vremea se va răci", ne-a declarat Mădălina Roşu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia.

O nouă pârtie la Azuga

Turiştii care ajung la Azuga vor avea de săptămâna aceasta o nouă pârtie pentru schi. Este vorba de pârtia „La Stână", care are un grad de dificultate mediu şi pe care a fost adusă zăpadă de pe versanţi pentru a putea fi practicabilă. Pârtia este întreţinută cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Şi pârtiile Sorica şi Cazacu sunt practicabile, aici stratul de zăpadă ajungând la aproximativ 80 de centimetri.

Turiştii au la dispoziţie şi cele două teleschiuri care deservesc pârtiile Cazacu Variantă şi Sorica. O urcare cu teleschi-ul costă 5 lei, iar cu babyschi-ul 3 lei. Iubitorii sporturilor de iarnă care ajung pe Valea Prahovei nu trebuie să rateze cel mai mare parc de distracţii din zona montană care a fost inaugurat, recent, la Buşteni.

Fun Park în Buşteni

Fun Park-ul se adresează în principal celor mici şi cuprinde  un tobogan, un baby schi pentru începători, o instalaţie pistă pentru sanie/tobogan, precum şi o instalaţie de zăpadă artificială. Şi pârtia Kalinderu este pregătită să îi întâmpine pe turişti. O urcare cu telescaunul pentru schiori şi o urcare dus-întors pentru turişti costă 16 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii. Un tichet nelimitat pentru tot sezonul este 2.700 de lei pentru adulţi şi 1.600 lei pentru copii. Cei care nu se încumetă să se urce pe schiuri se pot distra dându-se cu săniuţa. Închirierea costă 5 lei cea din plastic şi 20 de lei săniuţa din fier. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe traseele montane fiindcă acestea sunt închise şi îi sfătuiesc să respecte panourile de avertizare pentru a nu rămâne blocaţi  pe munte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite