Un turist rătăcit în Bucegi a fost recuperat de salvamontişti după 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turistul care s-a rătăcit, sâmbătă, în Masivul Bucegi, în zona Valea Albă, a fost recuperat de salvamontişti după o intervenţie care a durat peste 12 ore, acesta fiind nevoit să petreacă noaptea pe munte.

Salvatorii montani din staţiunea Buşteni au reuşit să-l recupereze, duminică, după o acţiune care a durat peste 12 ore, pe turistul care sâmbătă s-a rătăcit în zona Valea Albă din Masivul Bucegi.

Potrivit şefului Servicului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turistul a plecat, sâmbătă, pe munte pentru a practica alpinismul, iar la un moment dat s-a rătăcit într-o zonă pe care nu o cunoştea, solicitând intervenţia salvatorilor montani, informează telegrama.ro.

În condiţiile în care se afla într-o zonă greu accesibilă, salvamontiştii l-au căutat sâmbătă seară până după miezul nopţii, însă nu l-au putut repera întrucât bărbatul nu avea la el nicio sursă de lumină. În jurul orei 2.00 noaptea, salvatorii montani au încetat căutările, reluându-le duminică dimineaţă.

El a fost dus până la refugiul Coştila, unde îl aşteptau mai mulţi prieteni.

Turistul are 26 de ani şi este din Galaţi, iar starea acestuia de sănătate este bună.

Sâmbătă seară, salvatorii montani au participat la alte două acţiuni, una pentru coborârea cadavrului unui turist maghiar, care cel mai probabil a făcut infarct în timp ce se afla la Vârful Omul, iar a doua pentru recuperarea unui bărbat care a călcat greşit şi-a fracturat glezna în timp ce urca pe munte.

Vă mai recomandăm

Turist maghiar mort la Vârful Omu. Alţi doi au fost recuperaţi de salvamontişti

FOTO VIDEO Triunghiul Prahovei: Cheia, Slănic şi Valea Doftanei
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite