Un român în vârstă de 71 de ani a fost arestat pentru că şi-a violat mama. Femeia, ajunsă la 90 de ani, este bolnavă şi a fost total lipsită de apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat vârstă de 71 de ani din localitatea prahoveană Breaza a fost arestat preventiv sâmbătă, 3 noiembrie, la Judecătoria Câmpina, fiind principalul suspect într-un caz de viol. Victima, o bătrână în vârstă de 90 de ani, este mama agresorului.

Dumitru Bohâlţea (71 de ani) este acuzat că ar fi profitat de mama sa bătrână şi prea bolnavă ca să se apere. Femeia a fost batjocorită de fiul său o singură dată, iar vecinii ar fi fost cei care ar fi anunţat autorităţile. Agresorul a fost ridicat de acasă în cursul zilei de vineri, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă dimineaţă a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi linertăţi din cadrul Juecătoriei Câmpina a admis solicitarea procurorului de caz. 

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Campina. În baza disp. art.225 cpp cu ref. la art.223 alin.2 cpp, art.202 alin.1,3,4 lit. e cpp, art.203 alin.3 cp, dispune arestarea preventiva a inculpatului BOHALTEA DUMITRU, cercetat pentru savarsirea infractiunii de viol, prev. de art.218 alin.2, 3 lit. b cp, pe o durata de 30 de zile, începand cu data de 4.11.2017 şi pana la data de 03.12.2017 inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 260 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu , astazi, 4 noiembrie 2017, ora 12.55”.

Decizia instanţei nu este una definitivă, dar este executorie, astfel că Dumitru Bohâlţea a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv de la Câmpina.

Tot vineri seara, poliţiştii din comuna prahoveană Drăgăneşti au reţinut un bărbat în vârstă de 42 de ani acuzat că ar fi atacat o femeie în vârstă de 46 de ani. Conform Biroului de Presă al IJP Prahova, victima reclamă că a fost abuzată la marginea unei păduri din satul Belciug, comuna Drăgăneşti. Individul a fost reţinut pentru audieri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite