Un octogenar a murit lângă un spital din Ploieşti, sub privirile portarului care nu i-a acordat niciun ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul care a căzut pe o stradă în Ploieşti, lângă poarta unui spital, a fost declarat decedat de medicii de la Ambulanţă FOTO Arhivă
Bărbatul care a căzut pe o stradă în Ploieşti, lângă poarta unui spital, a fost declarat decedat de medicii de la Ambulanţă FOTO Arhivă

Un bărbat în vârstă de 86 de ani a murit, vineri 27 mai, lângă zidul unui spital, sub privirile portarului care nu i-a acordat niciun ajutor. Un trecător a fost cel care a cerut ajutor la 112.

Poliţiştii au fost anunţaţi că pe strada Ana Ipătescu, în imediata apropiere a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti, se află o persoană inconştientă care pare că nu mai prezintă semne vitale.

”Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a fost declarat decedat de către personalul medical sosit la faţa locului”, a anunţat Biroul de Presă al Poliţiei Prahova.

Potrivit unor surse, omul s-a prăbuşit lângă Spitalul Municipal, iar paznicul, care a a asistat la întreaga scenă, s-a uitat la el, fără să intervină sau măcar să ceară ajutor. Abia după zece minute, o persoană care a trecut întâmplător prin zonă a sunat la 112 şi a cerut ajutorul Ambulanţei.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, nu rezultă indicii de săvârşire a vreunei infracţiuni.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. 

Ce spune Primăria Ploieşti, în subordinea căreia se află Spitalul Municipal

Având în vedere tragicul eveniment întâmplat astazi în faţa Spitalului Municipal Schuller, primarul Andrei Volosevici a dispus cercetarea celor întâmplate şi verificarea camerelor de filmat.

În situaţia în care se dovedeşte că angajaţii spitalului nu au acţionat cu bună credinţă, vor fi aplicate sancţiuni disciplinare.

"Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă.", a declarat primarul Andrei Volosevici.

Vă mai recomandăm: 

Expertiză la spitalul din Neamţ unde zece pacienţi au ars de vii. Asistentele au aprins o candelă în secţia ATI COVID-19 

55% din pacienţii care au murit la doi ani de la diagnosticarea cu cancer bronhopulmonar proveneau din localităţi cu poluare industrială majoră

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite