Un hoţ care a mers cu maşina la furat, băut şi fără permis de conducere, prins de poliţişti după ce a făcut un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul băut a fost prins în parcarea unui mall din Ploieşti FOTO Arhivă
Hoţul băut a fost prins în parcarea unui mall din Ploieşti FOTO Arhivă

Un prahovean în vârstă de 57 de ani a reuşit performanţa să comită trei infracţiuni într-o singură zi, după ce a mers la furat într-un mall din Ploieşti, băut şi fără permis de conducere.

 Hoţul a fost depistat în trafic de poliţiştii care erau pe urmele lui, iar în momentul în care a vrut să scape, a lovit o maşină parcată.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi, au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi, din cadrul unui centru comercial din comuna Blejoi, cu privire la faptul că, o persoană ar fi sustras un articol vestimentar, în valoare de 250 de lei. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, identificând persoana bănuită, ca fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Blejoi, care a recunoscut fapta comisă, iar articolul vestimentar a fost returnat reprezentanţilor societăţii”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

Verificându-i documentele, poliţişti au descoperit că individul avea obiceiul să conducă autovehicule fără a deţine permis de conducere, fiind un cunoscut al echipajelor de la rutieră. Hoţul care tocmai ce furase din mall a fost prins în parcarea complexului comercial, exact în momentul când se pregătea să fugă.

Speriat de apariţia neaşteptată a poliţiştilor, bărbatul a făcut o manevră greşită, lovind un alt autoturism care circula regulamentar în spatele acestuia.

În urma solicitării documentelor, acesta a declarat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acest lucru fiind constatat şi în urma verificării bazelor de date.

Întrucât conducătorul auto mirosea a băutură a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 57 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite