Un copil de 8 ani, acuzat că ar fi vrut să-şi „otrăvească“ un coleg. I-a pus o substanţă dubioasă în bidonul cu apă. Poliţia face cercetări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Prahova face cercetări pentru a afla ce substanţă a fost turnată în apa elevului FOTO youtube
Poliţia Prahova face cercetări pentru a afla ce substanţă a fost turnată în apa elevului FOTO youtube

Incident grav la Şcoala Generală „Grigore Moisil“ din Ploieşti, acolo unde un elev din clasa I este acuzat că ar fi vrut să se răzbune pe unul dintre colegii săi, punându-i în bidonul cu apă o substanţă necunoscută. Victima a apucat să bea din apa „otrăvită”, i s-a făcut rău şi a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, unde i s-a făcut un tratament specific.

 Medicii au sesizat Poliţia care a deschis o anchetă în acest caz.

UPDATE ORA 14.00 Contactată telefonic, Lucia C., mama victimei, a declarat că, din fericire, starea fiul ei este bună în prezent, iar conducerea şcolii a făcut deja demersuri pentru ca elevul care a comis fapta să intre într-un program de consiliere psihologică.

“Într-adevăr copilul meu a ajuns la spital unde i s-au făcut nişte analize, iar rezultatele au ieşit modificate. Asta probabil pentru că a vomitat…Colegul lui a greşit, a făcut o glumă, am înţeles asta. Nu ştiu ce i-a pus în apă, ceva folosit la aromaterapie. Nu vreau ca cineva să păţească ceva de acum încolo. Cei de la şcoală ne-au chemat, a existat o mediere, se va rezolva. Nu eu am sesizat Poliţia, ci spitalul pentru că aşa sunt procedurile, când un copil vine cu probleme de la şcoală, sunt obligaţi să anunţe Poliţia. Am fost şi eu şi am dat o declaraţie la Poliţie. Important este că băiatul meu este sănătos, este singurul lucru pe care mi-l doresc ” a declarat Lucia C.

Totul s-a petrecut în urmă cu câteva zile chiar în timpul programului când la şcoala Grigore Moisile era organizată Sătpămâna Altfel. Cei doi copii se pare că au avut un confict minor, iar unul dintre ei a vrut să se răzbune într-un fel şi a pus câteva picături dintr-o substanţă necunoscută în sticla cu apă a „rivalului”. Acesta din urmă a apucat să bea din apă, iar la puţin timp a acuzat o stare de rău.

Din primele informaţii se pare că elevul acuzat ar fi pus câteva picături fie dintr-un ulei folosit la aromaterapie, fie o substanţă folosită ca îngrăşământ pentru flori.

Coincidenţa face că în aceeaşi zi, copiii au mers împreună cu învăţătoarea la un restaurant de tip fast food din Ploieşti, unde fiecare a mâncat câte ceva. În acest context este greu de stabilit dacă băiatului i s-a făcut rău de la apă sau de la mâncare, mai ales că sicla nu mai este de găsit pentru a putea fi prelevate probe, fiind aruncată, cel mai probabil, la gunoi.

În această cauză a fost deschis o anchetă, anunţă Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, iar mama victimei a fost chemată pentru a da declaraţii.

“Se fac cercetări în cauză pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a pordus evenimentul şi luarea măsurilor legale”, a declarat Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Pe de altă parte, Cătălin Vişean, directorul  Spitalului de Pediatrie Ploieşti, unde a ajuns copilul în ziua incidentului, a declarat că pacientului i s-au acordat îngrijiri medicale, dar nu a rămas internat. În plus, Vişean a precizat că nu s-a putut stabili dacă acel copil a ingerat o substanţă toxică.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite