Un bărbat a murit după ce a căzut într-o râpă din Bucegi UPDATE FOTO

0
0
Șapte ore a durat operațiunea de salvare
Șapte ore a durat operațiunea de salvare

Iarna face prima victimă printre iubitorii muntelui. Un bărbat a decedat după ce a căzut într-o râpă din zona Jepii Mici, pe Valea Caraiman, din masivul Bucegi.

21.11.2011, ORA 9.00

Tragedie în Munţii Bucegi. Un turist din Bucureşti şi-a pierdut viaţa aseară pe unul dintre cele mai grele trasee din abruptul prahovean: Hornul Văii Caraiman. Chiar dacă drumul era închis, tânărul şi alţi cinci prieteni au ignorat regulile şi s-au aventurat pe potecă. Greşeala i-a fost fatală băiatului de 24 de ani, care a alunecat pe o stâncă îngheţată şi a căzut mai bine de 20 de metri în gol.

Turiştii au urcat la orele prânzului pe munte şi au pornit în drumeţie către Crucea Caraiman. Pentru că nu mai aveau bani de telecabină, s-au decis să coboare în Buşteni pe Valea Caraiman. Pe traseu era gheaţă, iar ei nu au aveau un echipament adecvat. În plus, au ignorat toate indicatoarele care avertizau că în această perioadă traseele sunt închise. A urmat o clipă de neatenţie şi totul s-a transformat într-o tragedie. "Coboram pe traseu şi am auzit un prieten care ţipa: a căzut, a căzut! Nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat, iar când m-am dezmeticit am realizat că Marian a căzut în râpă. Era picat pe stânci cu capul pe spate şi sângele îi ieşea pur şi simplu din gură. Am reuşit să-i pun capul pe orizontală ca să poată totuşi să mai respire. Nu era conştient. Am încercat să vorbesc cu el, i-am spus să mă strângă de mână, să-mi dea un semn, însă în zadar", ne-a povestit Gabriel Molnar,  prietenul victimei.

Acţiunea de recuperare a corpului neînsufleţit a durat şapte ore. Salvamontiştii au folosit tehnici de alpinism pe Hornul Văii Caraiman, iar întunericul şi stâncile îngheţate le-au îngreunat misiunea. " Din păcate, turistul a crezut că poate străbate orice cărare şi nu s-a gândit la ce pericol se expune. A vrut să coboare de pe munte neechipat, a alunecat, a avut o căzătură de câţiva zeci de metri şi i-a fost fatală. A mai trăit foarte puţin. A intrat în comă aproape instantaneu după căzătură şi am muncit la resuscitarea lui aproape o oră, însă nu am mai putut face nimic din păcate", ne-a explicat salvamontistul Claudiu Vasilescu.

Prietenii tânărului sunt în stare de şoc şi spun că în urmă cu o lună acesta a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, în urma căruia a supravieţuit ca prin minune. Salvamontiştii trag un semnal de alarmă şi spun că toate traseele din masivul Bucegi sunt închise, deoarece riscul de accidentare este foarte mare.

20.11. 2011, ORA 21.30

Bărbatul decedat este un turist din Bucureşti, de aproximativ 25 de ani, care venise împreună cu alţi 5 prieteni la munte. Ajunşi în zona Cabanei Caraiman, acesta a picat într-o râpă. Iniţial, se credea despre victimă că este rănită şi inconştientă, dar bărbatul a decedat din cauza traumatisemelor suferite în timpul căderii.

ORA 19.55

Echipa de salvamontişti este încă în misiune, la locul tragediei, după cum ne-au informat angajaţii Salvamont Buşteni.

ORA 19.40

Corpul acestuia a fost recuperat de salvamontişti.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite