Turiştii preferă muntele în locul mării. Cozi ca-n vremurile bune, la Castelul Peleş din Sinaia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozi la Peleş ca-n vremurile bune de dinainte de pandemie FOTO Diana Frîncu
Cozi la Peleş ca-n vremurile bune de dinainte de pandemie FOTO Diana Frîncu

În timp ce hotelierii de la malul mării se plâng de lipsa turiştilor, staţiunile de pe Valea Prahovei au revenit la agitaţia din vremurile bune, când trebuia să-ţi faci rezervare la restaurant pentru a putea lua cina în localurile renumite din Sinaia.

Străzile din staţiunea prahoveană Sinaia sunt din nou aglomerate, astfel că, mai ales în weekend, trebuie să ai noroc să prinzi un loc liber la terasă.

După doi ani de restricţii drastice, când numărul vizitatorilor a scăzut la 30 la sută faţă de 2019, Castelul Peleş din Sinaia se bucură din nou de cozi uriaşe de turişti care vor să intre să viziteze comorile familiei regale, în ciuda faptului că biletul de intrare s-a scumpit considerabil.

Un tur complet la Peleş costă acum 35 de euro de persoană, iar pentru a vizita doar parterul, preţul este de 50 de lei de persoană, cu precizarea că elevii şi pensionarii beneficiază de reduceri.

sinaia-peles

 Parcul şi terasele Peleşului din nou pline de turişti, după doi ani de restricţii FOTO Diana Frîncu

Bucuria administratorilor domeniului regal este cu atât mai mare cu cât pe terasele din faţa castelului, dar şi la restaurantele din apropiere nu mai predomină limba română. Sunt zeci de grupuri de turişti din Israel, ţară care trimitea în mod tradiţional vizitatori pe Valea Prahovei, dar şi din SUA sau Spania.

sinaia-peles

Preţurile din restaurantele din Sinaia sunt însă cu mult mai mici faţă de cele de pe litoralul românesc. O ciorbă costă 20 - 25 de lei, o pizza, aproximativ 40 de lei, un platou vânătoresc poate ajunge până la 100 de lei, dar porţia este pentru două persoane, berea între 10 şi 12 lei. 

Aproape că nu există weekend în care să nu fie organizate evenimente dedicate mai ales turiştilor. În acest sfârşit de săptămână, cei care s-au aflat la Peleş au putut participa la o expoziţie de motociclete de epocă, iar sâmbătă şi duminică seara, în parcul Dimitrie Ghica, din Sinaia, au loc proiecţii de film în aer liber.

sinaia-peles
sinaia
PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite