Turiştii pot schia în staţiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La munte, este zăpadă bună de schi
La munte, este zăpadă bună de schi

Acesta este primul weekend în care turiştii se pot încumeta să urce cu schiurile pe pârtiile din staţiunile prahovene.      

Pârtia Kalinderu din Buşteni este numai bună pentru schi, aşa cum ne-a asigurat primarul Emanoil Savin. „Pe pârtie, stratul de zăpadă are aproximativ 20 de centimetri, iar tunurile de zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă. Sezonul oficial de schi va fi inaugurat săptămâna viitoare. Hotelurile sunt pline de turişti pentru că în această perioadă sunt multe societăţi care şi-au adus angajaţii la munte pentru petrecerea de final de an", ne-a declarat edilul din Buşteni.

Şi la Azuga, au fost pornite încă de ieri cele 16 tunuri de zăpadă pentru pregătirea pârtiilor de schi. „Facem toate eforturile pentru ca turiştii să găsească condiţii bune de schi pe pârtiile Sorica şi Cazacu. Stratul de zăpadă naturală măsoară în jur de 25 de centimetri. În acest moment, se poate schia acceptabil", ne-a spus Adrian Purcaru, primarul din Azuga.

La Sinaia, numai bine de săniuş

Sinaia este singura staţiune de pe Valea Prahovei unde zăpada nu le oferă împătimiţilor sporturilor de iarnă decât posibilitatea de a se da cu săniuţa. Cea mai potrivită pentru săniuş este pârtia de la Cota 1400, unde vântul nu a reuşit să spulbere zăpada, aşa cum s-a întâmplat în alte zone. De asemenea, turişii mai pot face drumeţii, însă doar pe traseele marcate şi echipaţi corespunzător pentru condiţii de iarnă.

Pentru acest weekend, meteorologii au anunţat vreme rece la munte, cu posibile ninsori în staţiunile de pe Valea Prahovei. Temperaturile se vor menţine negative atât astăzi cât şi mâine, acestea încadrându-se între -9 şi -2 grade Celsius.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite