Trei case au fost cuprinse de foc în Ploieşti FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei case din cartierul Cina din Ploieşti au fost cuprinse în zorii zilei de un incendiu care a pus pe jar pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Zece autospeciale au plecat în jurul orei 6.00 către locul solicitat, un grup de trei locuinţe lipite între ele, la parterul cărora îşi desfăşoară activitatea mai multe firme, printre care un magazin, o papetărie, un pet shop şi un centru de supraveghere pentru copii. A fost afectată şi o casă particulară, lipită şi ea de cele trei imobile.

image

Incendiul a cuprins în special mansarda locuinţelor, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de mp, iar din cauza unor cantităţi foarte mari de materiale combustibile, lemn şi textile, incendiul s-a propagat rapid. Mai mult, pompierii s-au confruntat şi cu o problemă neaşteptată: hidranţii supraterani erau îngheţaţi. „A fost nevoie de intervenţia a 7 ofiţeri, 67 de subofiţeri cu 8 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale pentru salvare de la înălţime, 1 autocamion de intervenţie, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi ambulanţa SMURD", ne-a spus Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

image

Piste

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră şi, din fericire, nu au fost nici victime, însă pagubele produse imobilelor au fost importante, valoarea acestora urmând a fi stabilită zilele următoare . Fără să mai vorbim de apa care şiroia din podul caselor în imobile, ceea ce le face, cel puţin pentru o vreme nelocuibile.

Din surse neoficiale, incendiul este cel puţin dubios având în vedere că a fost afectată în special mansarda, loc unde se aflau arhive de documente care au fost distruse în totalitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite