Tramvaiele din Ploieşti pot sări oricând de pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea de rulare a tramvaielor din Ploieşti este o adevărată bombă cu ceas. Oricând se poate întâmpla o catastrofă rutieră. Asta pentru că terasamentul care încadrează şinele este făcut praf.

Ploieştenii se plâng că se tem să mai circule cu tramvaiele în Ploieşti. Asta pentru că şinele sunt înconjurate de gropi şi astfel tramvaiele pot sări oricând de pe şine. O vină o au şi unii vatmani care, după spusele oamenilor, nu respectă restricţia de viteză acolo unde calea de rulare a tramvaielor este dezafectată.

Vrem să fim în siguranţă

„Arată groaznic calea de rulare a tramvaielor. Ne este teamă să mai circulăm cu aceste mijloace de transport în comun. Unii vatmani circulă cu viteză destul de mare în condiţiile în care calea de rulare este plină de gropi şi ne este teamă să nu sară tramvaiul de pe şine. În plus, în unele zone am observant că şinele arată foarte urât, sunt rupte. Destul de des sunt înlocuite tramvaiele cu autobuze pe motiv că se lucrează la calea de rulare, însă nu se vede nicio remediere a acesteia", ne-a declarat Florica Moise din Ploieşti.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti au recunoscut că în municipiu căile de rulare a tramvaielor reprezintă o adevărată problemă, dar spun că le ţin sub observaţie.

„Este adevărat că avem probleme la calea de rulare a tramvaielor din Ploieşti. Din fericire, în ultimii ani în municipiu nu au avut loc accidente în care să fie implicate tramvaie din cauza şinelor, ci mici deraieri, care nu s-au soldat cu victime. Acolo unde sunt probleme majore avem restricţie de circulaţie, vatmanii reducând viteza la 5 km/h. Oricum, acolo unde apar probleme la calea de rulare a tramvaielor intervenim imediat pentru remediere", ne-a declarat Radu Popescu, directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti.

Ploieştenii au soluţii

Ploieştenii spun că la cum arată tramvaiele din Ploieşti şi calea de rulare a acestora cea mai bună soluţie ar fi înlocuirea lor cu troleibuze. „Cred că am fi mult mai în siguranţă dacă pe traseele 101 şi 102 ar circula troleibuze. În condiţiile actuale tramvaiele pot sări oricând de pe şine şi oricum sunt destul de vechi. Nu o singură dată mi s-a întâmplat ca tramvaiul să aibă o defecţiune şi noi, călătorii, să fim nevoiţi să ne descurcăm singuri, chiar dacă plătisem un bilet ", ne-a spus Mircea Ioniţă, din Ploieşti.

Promisiuni

Autorităţile locale le promit ploieştenilor că anul viitor calea de rulare a tramvaielor din Ploieşti va fi una  nouă, care nu va mai reprezenta niciun pericol pentru călători.

„În perioada următoare vor demara toate procedurile necesare pentru realizarea unor lucrări la calea de rulare a tramvaielor care circulă pe traseele 101 şi 102 în Ploieşti. Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să se finalizeze licitaţia pentru alegerea firmei care se va ocupa de aceste lucrări. În funcţie de condiţiile meteorologice, în primăvara anului viitor vor demara lucrările la calea de rulare a tramvaielor din Ploieşti", ne-a mai spus Radu Popescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite