„Tradiţiile Crăciunului”. Program turistic de sărbători, la preţuri accesibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care nu vor să plătească câteva sute de euro de persoană pentru un pachet turistic de sărbători în destinaţii consacrate, precum Valea Prahovei sau Poiana Braşov, au la dispoziţie din această iarnă un program aflat la prima ediţie “Tradiţiile Crcăiunului”, cu tarife mult mai mici

Pensiuni din Prahova, Argeş, Braşov, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Sibiu sunt gata să-şi primească oaspeţii în perioada Naşterii Domnului, dar şi în perioada imediat următoare, până la finalul sărbătorilor de iarnă, prin afilierea la un program aflat la prima ediţie, “Tradiţiile Crăciunului”, desfăşurat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Ideea programului a pornit de la faptul că românii preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, şi în special Crăciunul, alături de rude, familie şi prieteni, într-un cadru autentic românesc, plin de tradiţii. Şi, cum mulţi nu îşi permit să plătească câteva sute de euro de persoană pentru un pachet turistic, programul propune tarife accesibile.

Preţurile variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, şi ajung la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Deşi preţurile nu sunt fixe, ca în cazul programului “Vacanţa la ţară”, media este de 500-600 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu cină festivă de Crăciun.

În plus, oaspeţii vor fi părtaşi la tradiţiile zonei: “Neaţa la Moş Ajun”, “Brezaia sau capra rucăreana”, “vizita lui Moş Crăciun”, “Tăiatul porcului ca în Banat”, “Dansul măştilor” etc.

În Prahova, de exemplu, la o pensiune de trei margarete din satul Aluniş, localitate foarte pitorească în timpul iernii, preţul unui pachet este de 395 de lei de persoană şi cuprinde trei nopţi de cazare în perioada 24-27 decembrie, mic dejun, prânz şi cină în toate zilele, cu preparate tradiţionale, pe 24 decembrie o seară specială de program de colinde din zonă, iar pe 26 decembrie, cina barbeque şi ţuică fiartă.

Program şi pentru sărbătorile pe rit vechi

O altă noutate a programului este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi pe cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât şi în ţările din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia există ortodocşi care sărbătoresc ritul vechi.

Printre localităţile cu pensiuni înscrise până acum în program se numără Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Corbeni, Arefu (Argeş), Bran-Moeciu, Berca (Buzău), Turcineşti (Gorj), Vânători (Neamţ), Răşinari – Mărginimea Sibiului.

Mai puteţi citi

Tarife mai mari la schi, în această iarnă, la Sinaia. Preţurile pentru skipass-uri, cartelele folosite de schiori pentru accesul pe pârtii, vor fi mai mari în această iarnă la Sinaia, cu 5 până la 30 de lei, în funcţie de numărul de urcări. Este pentru al doilea an consecutiv când tarifele sunt majorate.

Primul weekend de schi pe Valea Prahovei. Pârtiile din Azuga şi Buşteni sunt pregătite de intrarea în sezonul de iarnă

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite