Toxiinfecţie alimentară la o mănăstire din Prahova: zeci de persoane cu stări de vomă şi scaune diareice. Fetiţă internată de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Sfânta Treime din Buşteni a fost sfinţită chiar de Patriarhul Daniel acum şase ani FOTO: patriarhia.ro
Mănăstirea Sfânta Treime din Buşteni a fost sfinţită chiar de Patriarhul Daniel acum şase ani FOTO: patriarhia.ro

Pompierii şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova au intervenit în după-amiaza zilei de joi, 20 iulie, la Mănăstirea Sfânta Treime din Buşteni, unde câteva zeci de persoane au acuzat stări de vomă.

Conform ISU Prahova, este vorba de o urgenţă medicală în Buşteni la Mănăstirea Sf Treime unde 35 de persoane (dintre care 10 copii) acuză stări de vomă şi scaune diareice. S-au deplasat la faţa locului pentru evaluare primară două echipe SAJ (din care unul cu medic), o ambulanţă SMURD, precum şi o echipă de la DSP Prahova.

După cum ne-a precizat colonelul Adrian Radu, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, o fetiţă de 11 ani a fost internată la Spitalul din Sinaia, în timp ce celelalte 34 de persoane au refuzat internarea. Medicii prezenţi la faţa locului le-au prescris acestora medicaţia adecvată.

Cele 35 de persoane erau cazate de mai multe zile la Centrul Social-Pastoral ce funcţionează în cadrul mănăstirii. Surse apropiate anchetei ne-au precizat că este vorba de o toxiinfecţie.

Aşezământul monahal este unul dintre cele mai noi, înfiinţat în anul 2009, printr-o decizie a Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor pe locul unde funcţiona fosta Casa de Odihnă a preoţilor din oraşul Buşteni. Mănăstirea Sfânta Treime din Buşteni a fost sfinţită în iunie 2011 chiar de către Patriarhul Daniel. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite