Torcători, din Ploieşti, strada cu două feţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul s-a măcinat foarte tare în jurul gurilor de canal Foto: Alex Policală
Asfaltul s-a măcinat foarte tare în jurul gurilor de canal Foto: Alex Policală

Aflată într-un cartier reasfaltat în ultimii ani, strada Torcători, din vestul Ploieştiului, e printre ultimele artere uitate de autorităţi. Şoseaua e plină de gropi

Deşi este foarte circulată, strada Torcători este una dintre cele mai găurite artere ale Ploieştiului. Şoseaua, care face legătura între zona Cioceanu şi Gheorghe Grigore Cantacuzino, a fost asfaltată, în mandatul trecut, însă numai pe o porţiune, în capătul dinspre fosta 23 August. În mod inexplicabil, muncitorii care s-au ocupat de modernizare s-au oprit după ce-au asfaltat ceva mai mult de jumătate. În capătul opus, cel dinspre strada Mărăşeşti, zona n-a mai fost reabilitată din anii '90. Aşa a ajuns Torcători să fie o stradă cu două feţe. Pe un tronson se circulă fără probleme, însă celălalt este echivalentul unui teren minat.

„E o stradă foarte proastă. Noi mergem zilnic cu geamuri grele, trebuie să avem foarte mare grijă", Marian Toader, ploieştean

Asfaltul s-a măcinat în jurul capacelor de canal şi în dreptul gurilor de vizitare de la reţelele de termie şi alimentare cu apă. În multe zone, gropile apărute au fost atât de mari încât au lăsat să se vadă pietrele pe care fusese turnat bitumul cu ani în urmă. „Plombele" turnate din loc în loc nu s-au nimerit niciodată să fie la acelaşi nivel ca asfaltul, aşa că strada a devenit şi una dintre cele mai denivelate din oraş. În plus, în zonă se cunosc vreo trei-patru generaţii de plombe, pe care localnicii le deosebesc în funcţie de culoare şi mai ales de gradul de uzură.

Marian Toader trebuie să transporte geamuri şi oglinzi pe această stradă

Marian Toader trebuie să transporte geamuri şi oglinzi pe această stradă (Foto: Alex Policală)

„Am fost cei mai fericiţi când au început să asfalteze strada, niciodată n-am reuşit să înţeleg de ce nu s-au dus cu asfaltul până în capăt. Degeaba am asfalt în faţa porţii dacă fac 50 de metri şi intru cu maşina-n gropi. Am întrebat la Primărie şi ni s-a răspuns că nu sunt fonduri", s-a plâns Geta Stere, care locuieşte pe strada Torcători.

Marian Toader lucrează la un producător de ferestre termopan care are sediul pe Torcători. Misiunea bărbatului, de a transporta zilnic greamurile sau oglinzile către clienţi, este serios îngreunată de modul în care se prezintă şoseaua. „Nu se vede cât de proastă e? Ce pot să mai zic despre o stradă ca asta? Noi mergem zilnic cu geamuri grele, trebuie să avem foarte mare grijă", ne-a mărturisit Marian Toader. Din cauza gropilor de pe prima bandă, mulţi şoferi aleg să intre pe contrasens, chiar în dreptul intersecţiei.

În agenda Primăriei

Autorităţile locale susţin că porţiunea va intra în programul de investiţii din 2012. „Vorbim de două porţiuni, una care poate fi reabilitată şi una, la Cioceanu, unde este nevoie de o lucrare amplă, pe programul de investiţii. Este în programul nostru pentru această primăvară. Am aşteptat să termine cei de la gaze lucrările pe care le-au desfăşurat în zonă. Sperăm ca în luna martie să putem începe lucrările, dacă va fi vreme favorabilă", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului.

Blestemul branşamentelor

Strada Tudor Vladimirescu (Foto: Alex Policală)

Şoferii care tranzitează zona nu scapă mai uşor nici dacă aleg ruta alternativă pe străzile Tudor Vladimirescu şi Horia. Asta pentru că, în vară, muncitorii unei firme de construcţii au efectuat lucrări pentru modernizarea reţelei de alimentare cu gaze. În timpul săpăturilor, traficul rutier s-a desfăşurat cu mari dificultăţi, iar traseele de transport public care treceau pe aici au fost deviate. După încheierea lucrărilor, muncitorii au astupat şanţurile, însă, în buna lor tradiţie, au avut grijă ca nivelul plombelor pe care le-au turnat să difere de vechiul nivel al asfaltului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite