Terminal de pasageri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Pe strada Găgeni apare un sens giratoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Ploieşti au votat miercuri un proiect de amenajare a unui terminal multimodal de transport pasageri în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), dar şi a unui sens giratoriu, pe strada Găgeni, care să asigure accesul în terminal

Realizarea terminalului de pasageri în zona SJU Ploieşti, tranzitată de un număr mare de microbuze, a impus şi amenajarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul pietonal spre terminalul multimodal, realizând astfel şi legătura pietonală dintre staţiile de tramvai şi acesta.

Giratoriul va fi şi un punct de întoarcere accesibil pentru autobuzele de transport în comun şi, de asemenea, pentru ambulanţele care deservesc Spitalul Judeţean Prahova.

Terminalul propus va presupune amenajarea unei platform de circulaţii şi parcări auto pentru mijloace de transport, parcare pentru 15 autobuze, parcare pentru 45 microbuze şi maxi – taxi,  parcare auto pentru 80 autoturisme, 10 locuri de parcare pentru taxi, 10 locuri de parcare pentru motociclete, 80 locuri de parcare pentru biciclete, o clădire a terminalului, cu sală de aşteptare şi spaţiile anexe (vânzare bilete, dispecerat, spatii administrative şi tehnice, grupuri sanitare, etc.), spaţii verzi, staţii autobuz şi mobilier urban, precum şi o împrejmuire de teren.

Valoarea proiectului este de peste 30,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, bani care vor proveni din economiile realizate de municipalitate la celelalte proiecte pe fonduri europene care se desfăşoară în oraş. Din aceşti bani, contribuţia din bugetului oraşului este de peste 1,7 milioane de lei.

Durata de realizare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Mai puteţi citi

Lucrări de infrastructură radicale pe strada Mihai Bravu din Ploieşti

Parcare supraetajată, de peste 8,6 milioane de lei, pe strada Cuza Vodă din Ploieşti. Circulaţie restricţionată

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite