Telegondola Carp şi teleschiul Valea Soarelui, afectate de vijelia de cod roşu de vineri noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi pomi au fost doborâţi de viscol FOTO Primăria Sinaia
Mai mulţi pomi au fost doborâţi de viscol FOTO Primăria Sinaia

Vremea extremă din noaptea de vineri spre sâmbătă a afectat serios transportul pe cablu care deserveşte domeniul schiabil de mare altitudine de la Sinaia.

 Reprezentanţii administraţiei locale au transmis că vântul puternic a provocat pagube materiale la cablul instalaţiei teleschi Valea Soareleui, care a cazut de pe doi piloni. În plus, câteva panouri de protecţie ale staţiei Telegondola Carp au fost smulse de viscol.

Primăria Sinaia a precizat că la acest moment se lucrează pentru a repune în funcţiune instalaţiile.

   Pe munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri a fost viscol de cod roşu, motiv pentru care autorităţile au emis mesaje Ro ALERT pentru a avertiza localnicii şi turiştii. Vântul a suflat cu o viteză de peste 150 de km/h la rafală.

Potrivit ISU Prahova şi în zona urbană vremea extremă a produs pagube. Au fost doboraţi mai mulţi copaci pe carosabil, dar fără pagube majore, fiind afectate drumurile:

1. Sinaia, drumul dintre Cabana Dichiu şi Cota 1000;

2. Cheia, DN1A.

Gondola şi teleschiul din sinaia afectate de viscol

Echipele ISU Prahova au intervenit pentru a îndepărta pagubele produse de viscol şi la Bărcăneti, unde o structură metalică a fost doborâtă de vânt, dar şi la Blejoi şi Ploieşti şi Buşteni

telegondola sinaia afectata de viscol

Biroul de presă al ISU Prahova a precizat că sâmbătă 15 ianuarie, la ora 8, un număr de 1105 consumatori de energie electrică erau nealimentaţi în localităţile Valea Doftanei (187), Sinaia Cota 1400 (5), Măneciu, Izvoarele, Teişani (913).

În prezent, doar cei 187 de consumatori din Valea Doftanei mai sunt nealimentaţi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite