Sute de şomeri s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de şomeri au venit la Casa de Cultură a Sindicatelor cu speranţa că îşi vor găsi ceva de lucru la prima bursă organizată, anul acesta, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

Oamenii nu s-au aşezat la rând, ci au ocupat întreg platorul din faţa Sindicatelor, blocând intrarea păzită de jandarmi. Reprezentnaţii AJOFM nu au lăsat în interior decât un număr limitat de persoane, pentru a evita aglomeraţia, dar din cauza lipsei de organizare de afară şomerii s-au bulucit, ca să ajungă cât mai în faţă.

Cei 44 de agenţi economici au oferit, astăzi, aproximativ 800 de locuri de muncă. În Ploieşti, sunt peste 30.000 de şomeri, doar în evidenţele AJOFM, ceea ce înseamnă că în jur de 37 de  persoane s-au bătut pe unul dintre locurile de muncă oferite.

La târgul de joburi au participat totuşi, doar 1.500 de persoane, dar majoritatea celor prezenţi ne-au spus cp joburile oferite nu se ridică la nivelul aşteptărilor lor. „Am vrut să mă angajez ca ospătar şi pe listele de afară am văzut un post disponibil la restaunatul Denisa, dar aici, la birouri nu l-am mai găsit, aşa că o să mă duc direct la ei la firmă. Nu am găsit alte oferte de ospătar însă am găsit foarte multe de vânzător şi deşi am lucrat în domeniul acesta, nu mai vreau să mă angajez", ne-a spus Iuliana Georgescu, o şomeră prezentă la Bursă. Astăzi au mai fost organizate două burse silimare în Câmpina şi Vălenii de Munte.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite