Surpriza avută de muncitorii care lucrau la renovarea unei case de vacanță din Bușteni

0
Publicat:

Muncitorii angajați de un bucureștean să renoveze o casă veche din stațiunea prahoveană Bușteni au avut surpriza să descopere, în podul unei magazii, o armă letală și opt cartușe. Când s-au trezit cu pistolul deasupra capului, oamenii au oprit imediat lucrările și au cerut ajutor Poliției.

O armă din al doilea Război Mondial, descoperită de muncitori într-o casă în renovare FOTO IJP Ph
O armă din al doilea Război Mondial, descoperită de muncitori într-o casă în renovare FOTO IJP Ph

Descoperirea a fost făcută într-un imobil vechi, situat în stațiunea Bușteni, Prahova, pe bulevardul Libertății. Muncitorii fuseseră chemați să demoleze una dintre anexele din curtea respectivă, aflată într-un avansat stadiu de degradare.

În momentul în care au început lucrul la pod, într-un colț al plafonului muncitorii au dat peste un porthard din piele, în interorul căruia se afla un pistol și mai multe încărcătoare.

Speriați, oamenii au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul poliției. Ancheta specialiștilor de la Arme și Muniții a stabilit că pistolul este un Walther PPK de calibrul 7,65 (o armă de foc semiautomată, fabricată special pentru a utiliza muniție letală).

În urma verificărilor efectuate de autoritățile germane, Direcția Arme Explozive Substanțe Periculoase a stabilit că pistolul respective este din al doilea Război Mondial pentru care nu mai există nicio evidență scriptică.

Conform procedurilor legale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a deschis un dosar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, decizia finală fiind de clasare a cauzei, lipsa de vinovăție a proprietarului casei fiind evidentă.

Arma respectivă a fost ulterior confiscată, printr-o decizie a Judecătoriei Sinaia.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite