Şmecheria folosită de tâlharii online, pentru a fura banii din conturi bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii de fals informatic au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti FOTO gazetaromânească.ro
Suspecţii de fals informatic au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti FOTO gazetaromânească.ro

Mascaţii din Ploieşti au făcut joi 12 mai, percheziţii în judeţele Prahova şi Constanţa, la domiciliile mai multor persoane, bănuite că au furat bani din conturile unor cetăţeni, printr-un şiretlic informatic.

Suspecii sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, alterarea integrităţii datelor informatice şi spălarea banilor. 13 mandate de aducere au fost puse în executare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bunuri şi înscrisuri.

”Din cercetări a reieşit că, la începutul anului 2021, în judeţele Prahova şi Constanţa, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice. ai cărui membri ar fi obţinut, în mod fraudulos, datele de identificare a mai multor carduri bancare, emise de instituţii bancare din România, ca urmare a transmiterii de notificări, privind actualizarea acestor date, pe adresele de e-mail ale persoanelor vătămate şi redirecţionarea acestora către pagini web, care, în aparenţă, păreau a fi transmise de unităţile bancare”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Persoanele bănuite ar fi recurs la debitarea conturilor bancare ale persoanelor vătămate, efectuând transferuri succesive către anumite conturi, deţinute şi controlate de aceştia, în scopul disimulării provenienţei ilicite a banilor, dar şi în scopul împiedicării sau îngreunării identificării lor, arată sursa citată.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, pentru audieri, iar procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a 4 dintre persoanele bănuite. Faţă de alte trei, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de persoanele reţinute. 

Vă mai recomandăm: 

Dosar DIICOT. Directorul unei mari reprezentanţe auto din Bihor, arestat pentru trafic de cocaină 

Grup infracţional destructurat - peste 70 de milioane din conturile unei firme transferate în conturi proprii - 6 membri reţinuţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite