Şi deşteaptă, şi frumoasă. Cine este şefa de promoţie a Colegiului Militar Breaza. Mesajul special postat de foştii profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă Miss Boboc, plutonierul major Alina Andreea Gheorghe a terminat Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza ca şefă de promoţie. Alina a fost prima la bacalaureat, cu media 9,90, şi a absolvit cei patru ani de liceu cu media generală 9,98, iar în ultimii trei ani de şcoală a avut numai medii de 10.

La scurt timp după afişarea rezultatelor finale la Bacalaureat, Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza a postat pe pagina sa de Facebook un text special legat de Alina Andreea Gheorghe.
 

Iată ce a scris conducerea Colegiului Militar: ”În urmă cu 4 ani Alina Andreea Gheorghe a ales să parcurgă un drum al vieţii, o scară către succes. Prima treaptă a fost Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, unde s-a remarcat ca o elevă cu rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, dar şi prin frumuseţe, fiind aleasă “Miss Boboc - 2013”.
 

Frumoasă dar dedicată învăţăturii, Alina a terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9,98 şi a reuşit ca în ultimii trei ani de şcoală să aibă doar medii de 10.00, iar la examenul de bacalaureat naţional a fost prima, cu media 9,90, obţinând 10 la disciplinele limba şi literatura română şi matematică.

Ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute Alina Andreea Gheorghe devine şefa promoţiei a 94 –a, denumită onorific “Centenarul Marii Uniri”, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, onorând instituţia din care face parte. Titlul de şef de promoţie certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ.

Numele ei va rămâne încrustat pe placa de marmură a colegiului, încărcată de nume sonore ale performerilor cantemirişti.

Alina a înţeles că învăţătura deschide porţi spre cunoaştere şi spre succes. Talentul este cel care şi-a spus cuvântul, completat desigur, de multă muncă, ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi dorinţă de autodepăşire. Cu răbdare şi pricepere, îndrumată îndeaproape de profesori de excepţie, a reuşit să exceleze, în cadrul olimpiadelor şi concursurilor şcolare, de nivel judeţean şi naţional.

Pe tărâmul ştiinţelor, acolo unde concurenţa este acerbă şi gradul de dificultate al subiectelor este ridicat, tânăra cantemiristă a unit munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, obţinând rezultate foarte bune, într-un domeniu atât de vast ca cel al matematicii, unde timpul devine nemilos, rapiditatea găsirii soluţiei cere concentrare maximă, ingeniozitate, creativitate, perspicacitate, artificii de calcul”.

Alina Andreea Gheorghe spune că „Dintotdeauna am fost atrasă de ştiinţele exacte, dar matematica a ocupat un loc special. Lucrând constant, simţeam cum lumea întreagă se dizolvă şi se supune unei logici raţionale a atomilor, iar acea lume se reconstruia apoi geometric, apoi aritmetic, algebric”.

Cât despre anii petrecuţi în Colegiul Militar din Breaza, unde performanţele şcolare sunt recunoscute la nivel internaţional, Alina declara pentru Adevărul la începutul examenului de Bacalaureat că şi-a dedicat cea mai mare parte din timp studiului din plăcere.


”A fost un sentiment de împlinire pentru că a acest rezultat s-a reflectat în munca pe care am întreprins-o. Nu mi-a fost ata de greu pentru că mie îmi place foarte mult să învăţ şi mă reprezintă foarte mult aplecarea aceasta spre carte, spre performanţă, spre a face cunoştiinţă cu toate domeniile”.

Alina se pregăteşte să dea admitere mai departe la Academia Tehnica Militară <<Ferdinand I>> de la Bucureşti, unde se va axa pe studiu în domeniul IT.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite