Şeful Direcţiei Anticorupţie Prahova, acuzat că nu-şi poate jutifica toată averea. Ce sumă este în discuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGA FOTO Arhivă
DGA FOTO Arhivă

Direcţia Generală Anticorupţie Prahova, structură care face parte din MAI, este din nou în centrul unui scandal, după ce în urmă cu cinci ani şeful instituţiei a fost arestat într-un dosar de corupţie. De data aceasta, actualul şef, Gabriel Veghiu, este acuzat că nu-şi poate justifica întreaga avere.

Într-un comunicat de presă, Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) a anunţată că în cazul şefului DGA Prahova există I diferenţă între averea dobândită şi veniturile realizate de Gabriel Veghiu, diferenţa fiind de 16.000 de euro

„VEGHIU GABRIEL-IRINEL - Funcţionar public cu statut special în cadrul D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova - AVERE NEJUSTIFICATĂ. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 66.047,61 Lei (echivalentul sumei de 16.112,14 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către VEGHIU GABRIEL-IRINEL în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată în comunicatul ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de cel vizat de anchetă. 

Contactat telefonic, Veghiu a precizat pentru ziarul „Adevărul” că nu a primit deocamdată niciun document din partea ANI şi că nu cunoaşte la acest moment cum a fost calculată diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate.

Potrivit unor surse, Gabriel Veghiu a fost reclamat la ANI de către un ofiţer DGA Prahova.

Scandalul la această instituţie este însă unul mult mai complex. Pe 16 iunie 2021, Curtea de Apel Ploieşti a decis anularea concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al DGA Prahova. Modul în care a fost desemnat câştigătorul concursului a fost reclamat în instanţă de competitorul lui Gabriel Veghiu, nemulţumit de rezultat.

„Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de reclamantul CHIRIŢĂ IONUŢ, împotriva sentinţei nr. 1081/3.11.2020 pronunţată de Tribunalul Prahova, în contradictoriu cu intimata - pârâta DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE. Casează sentinţa recurată având nr. 1081/3.11.2020, şi rejudecând: Admite cererea formulată de către reclamantul CHIRIŢĂ IONUŢ în contradictoriu cu pârâta DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE, sens în care: - dispune anularea rezultatelor finale ale concursului organizat la data de 28.11.2018, pentru ocuparea postului de şef serviciu la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul DIRECŢIEI GENERALE ANTICORUPŢIE; - dispune anularea concursului, din data de 28.11.2018, pentru ocuparea postului de şef serviciu, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi, pe cale de consecinţă, a Dispoziţiei directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie nr. 227004/08.01.2019; - dispune reluarea procedurilor pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie; - suspendă aplicarea Dispoziţiei directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie nr. 227004/08.01.2019. Definitivă. Pronunţată azi, 16.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre  938/2021  16.06.2021”, potrivit protalului instanţelor de judecată.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al DGA Prahova a fost organizat în 2018, iar procesul a demarat în ianuarie 2019. Tribunalul Prahova a respins într-o primă fază ca inadmisibilă acţiunea, iar la rejudecare ca neîntemeiată. În recurs, Curtea de Apel a decis însă să-I dea dreptate ofiţerului care a solicitat anularea concursului. Decizia Curţii de Apel este definitivă şi are consecinţe. Atâta vreme cât concursul a fost anulat, Gabriel Veghiu nu mai este şeful DGA Prahova.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere din cadrul DGA Prahova, Gabriel Veghiu a obţinut nota 9.80, iar contracandidatul său 9.60.

Vă recomandăm şi:

Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova, un ofiţer şi doi procurori au fost arestaţi preventiv în dosarul deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă

Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova, un ofiţer şi doi procurori au fost arestaţi preventiv în dosarul deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite