Sebastian Ghiţă are un nou mandat de arestare preventivă, dat de Tribunalul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ghita

Tribunalul Prahova a emis un al doilea mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă, fostul parlamentar care este căutat de autorităţile române.

Tribunalul Prahova a dispus miercuri, 15 martie, emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Sebastian Giţă, fugarul pe care autorităţile române îl caută de câteva luni. 

Marţi a fost al treilea termen în care instanţa amână decizia în acest dosar, în care procurorii DNA din Ploieşti cer pentru a doua oară cea mai dură măsură preventivă pentru Ghiţă, dispărut fără urmă încă din 21 decembrie 2016. 

Poliţia Română infirmă informaţia potrivit căreia Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, ar fi fost localizat în Serbia. Miercuri dimineaţă, presa a relatat citând surse din rândul anchetatorilor, că fostul deputat, dispărut din 21 decembrie 2016, s-ar afla pe teritoriul Serbiei. Mai mult, doi poliţişti români ar fi plecat în Serbia pentru a colabora cu autorităţile locale la capturarea fugarului.

DNA a cerut arestarea deputatului încă din data de 28 februarie, într-un nou dosar în care Sebastian Ghiţă este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat. Este al cincilea dosar deschis pe numele fostului deputat, în care mai sunt inculpaţi Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă şi Bogdan Badiu, cel care a contrololat grupul de firme TeamNet.

Padiu şi Anastasescu sunt acuzaţi de infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

Pe aceeaşi temă: 

Tribunalul Prahova a amânat pentru miercuri o decizie în cazul celui de-al doilea mandat de arestare, solicitat pe numele lui Sebastian Ghiţă

Bogdan Padiu, directorul Grup Teamnet şi Cristian Anastasescu, reprezentantul Asesoft, în control judiciar. Ghiţă află dacă va avea un nou mandat de arestare peste cinci zile

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite