Se extinde focarul de COVID-19 de la ISU Prahova. Încă nouă pompieri depistaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se extinde focarul de COVID-19 de la detaşamentul ISU Câmpina. Încă nouă pompieri au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, după ce, zilele trecute, laboratorul de la Bucureşti a confirmat zece teste pozitive ale angajaţilor ISU.

 Astfel,  duminică, 14 iunie, în total 19 servanţi ai detaşamentului ISU Câmpina se află internaţi la secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Grav este că alte zece teste ale contacţilor celor 19 pompieri au ieşit pozitive, iar autorităţile sanitare din Prahova aşteaptă încă un rând de rezultate ale rudelor angajaţilor ISU.

ISU Prahova a precizat că au fost luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale.

Pompierii din tura de serviciu din data 12 Iunie de la Detaşamentul Câmpina, precum şi cei de la Garda de Intervenţie Baicoi si Punctul de Lucru Plopeni se află în izolare la subunităţi, până la aflarea rezultatelor de la testare. Ceilalţi pompieri din turele libere de la Detaşamentul Câmpina, inclusiv Băicoi şi Plopeni se află în izolare la domiciliu împreună cu familia.

In data de 13 Iunie au fost testaţi 123 de pompieri.

Pentru asigurarea intervenţiei au fost dislocate două autospeciale de stingere din Ploieşti în subunităţi temporare de Intervenţie amenajate la Câmpina şi Băicoi - zona Canton. Acestea sunt încadrate cu echipaje din Detaşamentele de Pompieri din Ploieşti. În acest fel se poate asigura raionul de intervenţie al Subunităţii de Pompieri din Câmpina fără a avea repercursiuni asupra timpului de răspuns la misiuni şi intervenţii.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite