Salvamontiştii din Buşteni fac o nouă încercare de recuperare a cadavrului alpinistei moarte în Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii din Prahova fac o a treia încercare de recuperare a cadavrului Silviei Murgescu FOTO Facebook
Salvamontiştii din Prahova fac o a treia încercare de recuperare a cadavrului Silviei Murgescu FOTO Facebook

Salvatorii montani încearcă, marţi 1 februarie, să recupereze cadavrul alpinistei care a murit luna trecută pe un traseu din zona vârfului Caraiman. Extragerea corpului din prăpastie se va realiza cu ajutorul unui elicopter dotat cu troliu.

Este cea de-a treia încercare de recuperare a cadavrului Silviei Murgescu, femeia alpinist care a murit în data de 12 ianuarie pe un traseu dificil din zona vârfului Caraiman. Toate acţiunile programate au fost anulate din cauza viscolului care a făcut imposibilă intervenţia elicopterului şi chiar deplasarea terestră până la locul accidentului a echipelor de salvatori.

Prima încercare a salvamontiştilor din Buşteni şi Prahova a avut loc chiar în ziua accidentului, în jurul orei 18.00, imediat după ce au primit informaţia cu privire la accidentul posibil mortal.

O echipa aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpada a făcut imposibilă deplasarea.

O alta echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zonă de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită.

Joi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale, au precizat salvamontiştii în data de 13 ianuarie

Pentru ca terenul este foarte accidentat şi accesul este dificil, s-a solicitat atunci ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de ”extragere prin troliere”, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă.

Spre finalul lunii ianuarie a mai avut loc o încercare de recuperare a cadavrului, dar ratată din cauza condiţiilor meteo.

Moartea Silviei Murgescu a surprins comunitatea alpiniştilor din România. Era cunoscută drept un tehnician desăvârşit, cu multă experienţă în acest domeniu, abordând în mod frecvent trasee considerate printre cele mai dificile din România, dar şi din Franţa, Elveţia, Austria sau Italia.

O greşeală, poate lipsa de atenţie sau poate vremea nefavorabilă i-au adus sfârşitul Silviei. Miercuri 12 ianuarie, în jurul orelor 15.00, familia ei a început să se îngrijoreze atunci când fata nu a mai răspuns la telefon, iar spre seară au cerut ajutorul Salvamont.

Silvia avea 38 de ani, iar accidentul mortal s-a petrecut chiar de ziua ei.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite