S-a stins Costică Moldoveanu, unul dintre jucătorii de legendă de la Petrolul Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia petrolistă a devenit, de astăzi, mai săracă, Constantin Moldoveanu, un nume marcant al istoriei „galben-albaştrilor”, trecând în nefiinţă.

Născut pe 25 octombrie 1943, Costică Moldoveanu a evoluat pentru FC Petrolul Ploieşti între 1960 şi 1969, câştigând titlul de campion naţional în ediţia 1965-1966 şi Cupa României în 1963, atunci când, în finala cu Siderurgistul Galaţi, a marcat de două ori.

De asemenea, a rămas în memoria fanilor ploieşteni ca fiind omul care a deschis calea către succesul istoric obţinut în confruntarea cu FC Liverpool, înscriind primul gol în victoria cu 3-1 obţinută pe 12 octombrie 1966.

Ca jucător, Constantin Moldoveanu a mai evoluat pentru Politehnica Iaşi, Sportul Studenţesc şi Progresul Bucureşti, iar ca antrenor s-a aflat pe banca grupărilor Petrolul Ploieşti, Prahova Ploieşti, Metalul Plopeni, Steaua Mizil, Politehnica Iaşi, Gloria Buzău sau Flacăra Moreni, conducând, totodată, Centrele de Copii şi Juniori ale cluburilor Petrolul Ploieşti, Petrolul 95 Ploieşti şi CSM Ploieşti.

A bifat o selecţie în prima reprezentativă, în partida dintre Uruguay şi România, desfăşurată pe 4 ianuarie 1967

Mai puteţi citi

Constantin Tabarcea are o placă comemorativă la stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti

Magazin oficial Petrolul Ploieşti la stadionul „Ilie Oană“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite