România va avea un nou penitenciar, de 1.000 locuri. Va fi construit într-un județ din Muntenia

0
Publicat:

Ministerul Justiţiei anunţă că a fost semnat contractul de construire pentru noul penitenciar de la Berceni din judeţul Prahova, care va avea 1.000 de locuri de detenţie calculate la standardul de 4 metri pătrați de fiecare deținut.

Pușcărie FOTO Shutterstock
Pușcărie FOTO Shutterstock

Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deţinuţii cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate deţinuţilor clasificaţi la regimul de maximă siguranţă.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a precizat că ridicarea acestui penitenciar de la Berceni - Prahova şi a celui de la Unguriu - Buzău reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că statul român face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenţie la standarde europene.

Ministerul Justiţiei a anunţat că vineri, 29 decembrie 2023, a fost semnat contractul de execuţie lucrări a Penitenciarului de la Berceni, județul Prahova.

Viitorul penitenciar va avea 1.000 de locuri de detenţie calculate la standardul de 4 m2. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deţinuţii cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate deţinuţilor clasificaţi la regimul de maximă siguranţă. Prin crearea celor 1.000 de noi locuri de cazare va creşte capacitatea de cazare pentru regimul maximă siguranţă şi închis a unităţilor penitenciare din regiunea de sud a ţării, iar indicele mediu de ocupare va scădea, ajungând la un procent de ocupare sub 100%”, arată instituţia.

Viitorul penitenciar de la Berceni va avea o suprafaţa construită de 77.709,8 m2 şi o suprafaţa desfăşurată de 94.263,10 m2.

Acest proiect, la fel ca şi cel de la Unguriu din judeţul Buzău, este crucial pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este important faptul că ambele proiecte au intrat în faza de execuţie a lucrărilor. Investiţia de la Berceni depăşeşte 850 milioane lei. Construcţia celor două penitenciare reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că statul român face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenţie la standarde europene”, a afirmat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, citată de news.ro.

Zona de detenţie va avea 11 pavilioane de detenţie interioară astfel: 9 pavilioane independente unul faţă de celălalt pentru deţinuţii din regim închis, a câte 100 locuri de detenţie fiecare. 2 pavilioane independente unul faţă de celălalt pentru cazarea celor 100 deţinuţi clasificaţi în regimul de maximă siguranţă.

Fiecare pavilion va avea, în afară de camerele de detenţie, punct comercial, oficiu, sală de mese, club pentru activităţi de reintegrare socială, sală de clasă, frizerie, telefonie, hobby, bibliotecă etc.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite