Raliu aerian, în weekend, pe aerodromul Băneşti. Demonstraţii şi acrobaţii pentru public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece echipaje de piloţi îşi vor testa, pe 14 şi 15 iunie, abilităţile de navigaţie aeriană la „Raliul Aerian al României“, eveniment care se va desfăşura pe aerodromul Băneşti, din Prahova, cu susţinerea Casei Regale a României

Singura formaţie privată de acrobaţie din România, Iacării Acrobaţi, împreună cu Aeroclubul României organizează, în zilele de 14 şi 15 iunie, la Aerodromul de la Băneşti, Raliul Aerian al României, o competiţie sportivă dedicată piloţilor care doresc să îşi testeze abilităţile de navigaţie aeriană. Evenimentul reuneşte la start zece echipaje formate din câte doi membri, pilot şi navigator.

Zilele de 12 si 13 iunie au fost dedicate antrenamentelor, dar pe 14 şi 15 iunie, echipajele vor primi, în plicuri sigilate, probele pe care trebuie să le parcurgă, traseele aeronavelor fiind urmărite cu ajutorul unor echipamente speciale, omologate de Federaţia Aeronautică Internaţională.

În aceste ultime două seri, publicul larg este aşteptat la Aerodromul de la Băneşti, unde vor evolua aeronave cu motor, planoare şi aeromodele. Alături de piloţii români, la mitingul de vineri seară va zbura şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul, clasa Advanced.

Evenimentul se bucură şi de sprijinul Casei Regale a României, astfel că la ceremonia de deschidere va participa Alteţa Sa Regală Principele Nicolae, care va înmâna insignele „Aripile Regale Române“ tuturor piloţilor participanţi la raliu.

Vă mai recomandăm

„Crosul tocilarilor“ deviază circulaţia pe Bulevardul din Ploieşti

VIDEO FOTO Lucian Bute nu mai este burlac. Campionul s-a căsătorit civil la Buşteni
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite