Rablele încă „domnesc“ pe locurile de parcare din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul Rabla nu a reuşit să cureţe Ploieştiul de maşinile abandonate, care zac pe locurile de parcare. Fie că au valoare sentimentală, fie le-au lăsat în voia sorţii după au ruginit, zeci de rable mai pot fi întâlnite încă pe spaţiul public.

Problema nu ar fi atât de mare dacă aceste autovehicule scoase din uz nu ar fi lăsate de proprietarii lor pe domeniul public, ocupând parcări care, şi aşa, sunt insuficiente în Ploieşti. De altfel şi procedura pentru ridicare acestor maşini este una greoaie şi de durată.

Conform Hotărârii de Consiliu Local (HCL)Ploieşti 103/2010, care priveşte regimul maşinilor abandonate, pentru ridicarea lor, în primă fază, trebuie să se facă fie de către inspectorii Societăţii de Gospodărire Urbană (SGU), fie la sesizarea cetăţenilor identificarea autoturismului fără stăpân.

Etapa următoare presupune afişarea somaţiei pe parbrizul maşinii respective şi completare unui proces-verbal semnat de către doi martori. Proprietarul are la dispoziţie zece zile să-şi ridice autoturismul de pe domeniul public.

În cazul în care proprietarul nu ridică autoturismul de pe spaţiul public, reprezentanţii SGU vor face o adresă la Poliţie pentru găsirea acestuia şi i se va trimite o somaţie scrisă, prin poştă, cu confirmare de primire.

„În ultimă fază, dacă deţinătorul autoturismului nu l-a mutat de pe domeniul public, urmează o serie de referate,dispoziţii, adrese pentru ridicare, inventariere, expertizare, transport şi depozitare a autovehiculului, pentru intrare in patrimoniul unităţii administrativ teritoriale, pentru radiere. Toate deciziile sunt semnate de către primar. Ulterior, autovehiculul va fi valorificat prin REMAT", ne-a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt al SGU Ploieşti.

Conform evidenţei Serviciului de Gospodărire Urbană, în Ploieşti, au fost identificate în prima jumătate a acestui an 87 de rable, pentru care au fost deja întocmite dosare de ridicare de pe spaţiul public. În primă fază, în urma somaţiilor 56 de proprietari s-au conformat şi au degajat domeniul public. 19 dintre rable au fost ridicate, 12 au fost vândute şi cinci sunt în curs de valorificare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite