Pui de urs căzut într-o fântână. După două ore, ursulețul a urcat scara oferită de pompieri și a fugit în pădure VIDEO

0
Publicat:

Un pui de urs care căzuse într-o fântână din Şotrile (Prahova) a fost salvat de pompieri. Ei au coborât o scară pe care animalul a folosit-o, după aproape două ore, pentru a ieşi. Ursuleţul s-a întors în pădurea din apropiere.

Ursulețul de la Șotrile SURSA ISU Prahova
Ursulețul de la Șotrile SURSA ISU Prahova

Potrivit ISU Prahova, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpina au intervenit, marţi, 19 septembrie 2023, pentru salvarea unui pui de urs căzut într-o fântână din localitatea Şotrile.

Acolo s-au deplasat o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD.

A fost coborâtă o scară în fântână şi, după aproape 2 ore de încercări de a-l determina să o folosească pentru a se salva, misiunea a avut succes. Animalul s-a întors teafăr în zona împădurită din apropiere”, a arătat sursa citată.

Zona a fost asigurată şi prin prezenta forţelor din cadrul IJJ Prahova, astfel încât misiunea să se desfăşoare în siguranţă.

Ursul Rambo le-a dat mai bătăi de cap autorităților

Un urs care a dat târcoale cartierelor mărginașe ale Ploieștiului, de săptămâni întregi, a creat o isterie în rândul localnicilor, pentru că nu a fost încă prins.

Primăria Ploiești anunță că fiara, poreclită Rambo, a fost căutată în mai multe zone cu forțe mărite, drone și vânători, dar fără succes. Administrația locală a transmis și o serie de recomandări pentru cetățeni.

Ursul Rambo din Ploiești SURSA captură video
Ursul Rambo din Ploiești SURSA captură video

Primăria Municipiului Ploiești informează faptul că, având în vedere semnalarea prezenței exemplarului de urs în zonele Vega și Mihai Bravu din municipiul Ploiești, au fost urmate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora. În acest sens, primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a convocat echipa de intervenție, în vederea luării de urgență a măsurilor ce se impun în acest caz”, a transmis, într-un comunicat de presă, Primăria Ploiești.

Într-un final, fiara a fost capturată și relocată în Buzău, acolo a creat, din nou, probleme. Autoritățile de acolo au anunțat că vor da în judecată Primăria Ploiești pentru faptul că „le-au aruncat ursul în curte”.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite