Proiect european cu iz penal la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizarea Parcului Municipal Ploieşti Vest e pusă în pericol de o declaraţie falsă, avertizează un parlamentar prahovean.  Senatorul Iulian Bădescu a depus o plângere penală împotriva primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici. El acuză conducerea Primăriei de fals în înscrisuri oficiale

O parcelă de teren pe care ar trebui să fie realizat Parcul Municipal Ploieşti Vest este contestată în instanţă, încă din vara anului trecut. Cu toate acestea, proiectul a fost declarat eligibil, de către Ministerul Dezvoltării Regionale, iar ministrul Elena Udrea a semnat, luni, contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului, care va primi aproape 70 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Restul, până la valoarea de 93 de milioane, urmează să fie acoperit din bugetul local.

Declaraţia de eligibilitate, dată pe propria răspundere de reprezentanţii Primăriei Ploieşti, la finalul anului 2010, arată că terenul este liber.

CITIŢI ŞI:

Elena Udrea şi pixul de 93 de milioane de lei

Parc de trei ori mai mare decât Cişmigiul, la Ploieşti

Senatorul de Prahova Iulian Bădescu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a depus o plângere penală împotriva primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici. Demersul îi este adresat Procurorului General al României, sub acuzaţia de fals în înscrisuri oficiale, împotriva intereselor Uniunii Europene. Concret, conducerea Primăriei este acuzată că a omis din declaraţia de eligibilitate faptul că o parcelă de 7.500 de metri pătraţi este contestată de doiă bărbaţi la Judecătoria Ploieşti. „Dosarul 13412/281/2010 a fost depus în iulie 2010, doi reclamanţi îşi exprimă dreptul de a intra în posesia unei părţi de teren pe care urmează a fi construit Parcul Municipal Vest. Cererea de finanţare a fost depusă la finalul anului 2010. Nu pot să cred că primarul nu ştia de acest litigiu. Pentru obţinerea acestei finanţări europene, a fost întocmită o cerere de finanţare în fals. Nu înţeleg cum doamna ministru Udrea şi-a pus semnătura pe această cerere, ori este complice, ori a fost indusă în eroare. Aceşti bani europeni vor fi blocaţi până când litigiul va fi stins. Există riscul ca organele îndrituite să ceară banii înapoi", a declarat parlamentarul ploieştean.

Plângere la plângere

În replică, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a declarat că nu el a semnat cererea de finanţare. El a anunţat că instituţia pe care o conduce va oferi, până la sfârşitul săptămânii, o mapă de presă cu punctul oficial de vedere. „Nu există niciun risc să fie blocat proiectul. Nu eu am semnat declaraţia de eligibilitate. Voi cerceta şi eu adresele despre care se vorbeşte. Şi eu voi face o plângere penală contra lui Iulian Bădescu, pentru calomnie. Nu există niciun risc ca proiectul să fie blocat ", ne-a declarat Volosevici.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite