Primii poliţişti din Prahova care ajung în spatele gratiilor pentru corupţie. Au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi agenţi de circulaţie din cadrul Poliţiei Buşteni sunt primii poliţişti din Prahova care au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel Ploieşti. Decizia este una defintivă, iar cei doi nu mai au nicio cale de atac a sentinţei.

 Vasile Vişan şi Ionuţ Vişan urmează să fie încarceraţi pentru 4 ani şi 2 luni, respectiv 3 ani şi 2 luni. Până la această oră nu există informaţii că aceştia au ajuns deja la Penitenciar.

Ionuţ şi Vasile Vişan au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în mai 2016, fiind judecaţi sub control judiciar. Dosarul lor s-a judecat pe fond la Tribunalului Prahova, instanţă care i-a condamnat, în decembrie 2016, la închisoare cu suspendare.

În urma apelului declarat de procurorul de caz, Curtea de Apel Ploieşti a mărit pedepsele şi a anulat aplicarea dispoziţiilor Codului Penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Prin urmare Vasile Vişan urmează să execute în regim de detenţie o pedeapsă de 4 ani şi 2 luni, iar colegul său, Ion Vişan, 3 ani şi 2 luni.

Ca pedeapsă complementară, Curtea de Apel Ploieşti a decis ca pe o durată de un an, să le interzică celor doi poliţişti “dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”, conform portalului instanţelor de judecată.

Vasile şi Ionuţ Vişan au fost găsiţi vinovaţi pentru luare de mită şi fals intelctual. Cei doi agenţi de poliţie, care aveau atribuţii şi pe linie de Poliţie Rutieră, şi-şi desfăşurau activitatea pe DN1, pe tronsonul staţiunilor montane, au fost acuzaţi că cereau bani de la şoferii prinşi în trafic pentru a nu le da amenzi sau pentru a nu le suspenda permisul de conducere.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite