Primarul oraşului Sinaia a depus o plângere penală contra prefectului de Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Oprea i-a cerut public demisia prefectului Foto: Alex Călinoiu
Vlad Oprea i-a cerut public demisia prefectului Foto: Alex Călinoiu

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, l-a reclamat, luni, pe prefectul judeţului, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Edilul îl acuză pe Adi Dobre de abuz în serviciu şi spune că acesta urmăreşte înstrăinarea telegondolei

Edilul Vlad Oprea a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă ICCJ, pe numele prefectului de Prahova, Adrian Dobre, pe care îl acuză de abuz. Primarul din Sinaia spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu a încercat să blocheze funcţionarea telegondolei, pentru a favoriza un investitor privat în detrimentul administraţiei locale. De asemenea, prefectul e acuzat că a ordonat în jur de 25 de controale în ultimul an din partea instituţiilor pe care le coordonează la nivelul judeţului, îndreptate împotriva Primăriei Sinaia.

Reclamaţia a pornit de la scandalul privind funcţionarea telegondolei. În primăvară, aceasta a fost închisă din cauza avariilor apărute la unul din cei 10 stâlpi de pe straseu. Din această cauză, Primăria nu a mai plătit rata către consorţiul de firme care au executat lucrările în regim de leasing. La rândul lor, societăţile implicate au încercat să execute silit administraţia locală, somând SC Transport Urban Sinaia, societate deţinută integral de Consiliul Local, să cedeze toate bunurile.

„În momentul închiderii telegondolei, nu am mai avut încasări pentru a plăti rata pe iulie. În contract scrie foarte clar că ei trebuie să ne lase folosinţa liniştită a bunului, lucru care de câteva luni nu se mai întâmplă. Am angajat o firmă de avocatură şi vrem să demonstrăm că avem dreptate. Ei au venit cu un executor judecătoresc, pe care l-am recuzat. Surpriza mare este legată de atitudinea prefectului, care, rpin tot ce face, se transformă în avocatul acestui investitor privat. Îl acuz de abut în serviciu. În momentul în care stâlpul era reparat, el a semnat o plângere la poliţie. De asemenea, am avut 20-25 de controale în ultimul an la Societatea de Transport Urban Sinaia. Cred că există un grup infracţional care are conexiuni în zona politică", a declarat Vlad Oprea.

Citiţi AICI mai multe amănunte despre scandalul privind telegondola

Blocarea telegondolei pune în pericol găzduirea Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în România la începutul anului 2013.

„Este o strategie a Puterii de a pune presiune pe aleşii locali. Prefectul este obligat să apere bunurile statului. Ştim foarte bine că domnul Dobre i-a cărat geanta Robertei Anastase şi probabil că i-o cară în continuare. Când se repara stâlpul, a încercat să întârzie acest demers", a punctat şi consilierul judeţean Mircea Roşca.

Prefectul judeţului nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere, reprezentanţii instituţiei informându-ne că se află pe teren şi că va oferi un răspuns când va reveni la Palatul Administrativ.

CITIŢI ŞI:

Telegondola Sinaia, înţepenită de şapte luni

Primăria Sinaia susţine că telegondola are aviz de funcţionare

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite