Primarul din comuna prahoveană Plopu, lăsat fără o jumătate de milion de euro, dintr-o casetă de valori a băncii Raiffeisen Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bălănescu, primarul din Plopu, şi avocatul acestuia, Ciprian Stoienac. FOTO Adevărul Ploieşti
Adrian Bălănescu, primarul din Plopu, şi avocatul acestuia, Ciprian Stoienac. FOTO Adevărul Ploieşti

Adrian Bălănescu, primarul comunei prahovene Plopu, a fost păgubit cu aproape o jumătate de milion de euro, în valută şi aur, pe care îl avea depozitat într-o casetă de valori a unei filiale Raiffeisen Ploieşti. Este al doilea caz de dispariţie, în doar câteva zile, a unor sume importante din casetele de valori ale clienţilor, de la aceeaşi unitate bancară

Se îngroaşă gluma în cazul dispariţiilor reclamate din casetele de valori ale unei filiale Raiffeisen Bank Ploieşti. Săptămâna trecută, o sesizare care a părut iniţial neverosimilă, aproape 200.000 de euro din caseta de valori închiriată de un om de afaceri din comuna Bărăcăneşti, a declanşat o amplă anchetă a poliţiştilor prahoveni la unitatea bancară.

Vineri, un al doilea caz a confirmat că nu este vorba despre un incident izolat. Primarul comunei prahovene Plopu, Adrian Bălănescu, a sesizat la Inspectoratiul Judeţean de Poliţie Prahova că i-au dispărut aproximativ o jumătate de milion de euro, tot dintr-o casetă de valori şi, culmea, de la aceeaşi unitate bancară.

Aveam 410.000 dolari, 100.000 lire sterline, 30.000 franci elveţieni, 8.000 dolari canadieni şi aproape un kilogram de aur. Când nu i-am mai găsit cred că acel moment a fost poate unul din cele mai triste din viaţa mea. Nu am crezut că în 2013, într-o bancă de renume precum Raiffeisen să nu-mi mai găsesc munca de o viaţă, a mea şi a familie mele. În casetă mai erau doar două facturi de provenienţă a aurului adus de mine din străinătate“, a spus primarul Bălănescu.

De aproape 12 ani, omul se ocupă de afaceri de schimb valutar şi a muncit şi în străinătate, iar de când a devenit edil şi-a trecut business-urile pe numele soţiei. „Nu sunt interlop, nu am treabă cu cămătarii, am justificarea tuturor banilor pe care i-am muncit. Am fost vânat, nu a fost ceva la întâmplare, a fost sigur nevoie şi de o colaborare din partea unui angajat al băncii, dacă nu chiar şi mai mulţi“, crede primarul.

Chiar şi după ce şi-a trecut afacerile în administrarea soţiei, primarul tot se poate considera un om avut. Conform declaraţiei sale de avere din 2011, acesta are 5 terenuri, în intravilan şi extravilan, 6 imobile – o garsonieră, două apartamente şi trei spaţii comerciale, trei maşini, dar şi active în valoare de 40.000 de euro şi 30.000 de dolari.

Caseta de valori de la Raiffeisen Bank o are închiriată din 2006, iar banii din casetă i-a văzut ultima oară în aprilie 2013. „Am recurs la o cutie de valori pentru că am crezut că aşa îi pot administra mai uşor singur, să pot face retrageri sau depuneri de bani şi bunuri fără multe formalităţi“, mai spune Adrian Bălănescu.

Primarul şi-a luat şi un apărător, pe avocatul Ciprian Stoienac, mai ales după ce, susţine edilul, cei de la bancă i-au spus că banii şi bunurile reclamate ca furate nu ar fi încăput în caseta de valori. „Din punctul nostru de vedere trebuie pornit pas cu pas chiar din incinta băncii pentru a se putea stabili de organele de anchetă cum s-a putut ajunge în această situaţie. Dacă se va ajunge la situaţia de a da în judecată banca, ne vom constitui parte civilă pentru recuperarea integral a prejudiciului“, spune Ciprian Stoienac.

Poliţia a deschis o nouă anchetă în acest caz de dispariţie misterioasă.

Pe aceeaşi temă

Încă o dispariţie de bani şi bijuterii dintr-o casetă de valori a unei bănci din Ploieşti. Păgubitul ar fi un primar din Prahova, iar prejudiciul imens

Un prahovean a reclamat dispariţia mai multor bunuri şi bani depozitaţi într-o casetă de valori a unei bănci din Ploieşti. Ar fi vorba despre câteva sute de mii de euro UPDATE

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite