Încă o dispariţie de bani şi bijuterii dintr-o casetă de valori a unei bănci din Ploieşti. Păgubitul ar fi un primar din Prahova, iar prejudiciul imens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Prahova au ajuns şi săptămâna trecută la filiala Raiffeisen Bank din Ploieşti, pentru cercetări
Poliţiştii din Prahova au ajuns şi săptămâna trecută la filiala Raiffeisen Bank din Ploieşti, pentru cercetări

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a primit o nouă reclamaţie privind dispariţia unei sume de bani şi a unor bunuri depozitate într-o casetă de valori aparţinând aceleiaşi bănci din Ploieşti de unde, în urmă cu câteva zile, un afacerist a descoperit că i-au dispărut aproximativ 200.000 de euro

Prima reclamaţie privind dispariţia de bani şi bunuri dintr-o casetă de valori a unei filiale Raiffeisen Bank Ploieşti a fost înregistrată zilele trecute. Un afacerist din comuna Bărcăneşti, Nicolae Cantemir, a spus, iniţial, că nu a mai găsit bani şi bijuterii, în valoare de aproximativ 1 milion de euro. A revenit, ulterior, şi a estimat paguba la 200.000 de euro.

Vineri, poliţiştii din Prahova au primit o nouă reclamaţie, care vizează aceeaşi unitate bancară. O persoană a reclamat dispariţia, tot dintr-o casetă de valori, a unor bunuri şi bani.

Am mai primit o sesizare de la o persoană care reclamă că i-au dispărut mai multe bunuri şi bani dintr-o casetă de valori de la aceeaşi bancă din Ploieşti. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a declanşat o anchetă în acest caz“, ne-a spus Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Surse neoficiale vorbesc despre o sumă şi mai mare de această dată, peste 400.000 de lire sterline, câteva mii de dolari canadieni, aproximativ 100.000 de euro, aproximativ 100.000 de dolari americani, un kilogram de aur format din bijuterii si lingouri de aur şi peste patru miliarde de lei vechi.

De asemenea, păgubit ar fi primarul din comuna prahoveană Plopu, Adrian Bălănescu, fost consilier judeţean, aflat la primul mandat în localitate. Edilul nu a putut fi contactat. 

primar plopu prahova

Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu

Potrivit declaraţiei de avere din 2011, de pe vremea când era consilier judeţean, Adrian Bălănescu pare o persoană foarte avută. Cu toate acestea, averea importantă, depozitată la bancă şi raportată Poliţiei ca furată, nu apare în declaraţia de avere a alesului.

Acesta avea la acel moment, 2011, 5 terenuri, în intravilan şi extravilan, 6 imobile – o garsonieră, două apartamente şi trei spaţii comerciale, trei maşini, dar şi active în valoare de 40.000 de euro şi 30.000 de dolari.

În ambele cazuri este o anchetă în desfăşurare. Pentru a accesa o casetă de valori închiriată la o bancă este nevoie de două chei care trebuie folosite simultan. Una rămâne în posesia băncii, iar cealaltă la proprietar.

Mai puteţi citi

Un prahovean a reclamat dispariţia mai multor bunuri şi bani depozitaţi într-o casetă de valori a unei bănci din Ploieşti. Ar fi vorba despre câteva sute de mii de euro UPDATE

UPDATE Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 500.000 de euro

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite