Primarul din Băicoi îşi va pierde mandatul din cauza unei condamnări penale pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Stătescu, primarul din oraşul prahovean Băicoi, îşi va pierde noul mandat câştigat în luna iunie, din cauza condamnării într-un dosar penal în care este acuzat de conflict de interese

Alegătorii din Băicoi ar trebui să meargă din nou la urne pentru a-şi alege primar după ce edilul Ciprian Stătescu a pierdut şi ultima cale de atac în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. În luna iunie, edilul a câştigat un nou mandat de primar în Băicoi.

Gheorghe Ciprian Stătescu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare , după ce a fost trimis în judecată în 2014 pentru conflict de interese. 

Potrivit procurorilor, la data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în str. Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitatea de primar, în perioada 18 martie 2011 - 21 noiembrie 2013, Gheorghe Ciprian Stătescu a îndeplinit 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul unei firme cu care primarul s-a aflat în ultimii cinci ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul unei alte firme, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract cu o altă firmă, cu care în ultimii cinci ani s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale 'MS 2200' SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

Totodată, în cursul lunii februarie 2012, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

Zilele trecute, Ciprian Stătescu a pierdut şi ultima cale de atac, la Curtea de Apel Ploieşti, astfel că, potrivit legii şi chiar dacă este condamnat cu suspendare, trebuie suspendat din funcţie de Prefectură.

Pe aceeaşi temă

Protest la Băicoi. Angajaţii de la Spaţii Verzi acuză primarul că îi foloseşte la muncă, în curtea personală

Dosar penal pentru primarul din Băicoi, după ce a uitat stâlpii de iluminat în mijlocul străzii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite