Primarii pe viaţă ai României. Un edil din Prahova candidează pentru al şaptelea mandat, alţi doi îl vor pe al şaselea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Nanu, primarul din Cornu, candidează pentru al şaptelea mandat FOTO primariacornu.ro
Cornel Nanu, primarul din Cornu, candidează pentru al şaptelea mandat FOTO primariacornu.ro

Mai mulţi primari din Prahova vor candida în această vară pentru un nou mandat. Unii dintre ei sunt la al şaselea, respectiv al şaptelea mandat consecutiv

Una dintre cele mai bogate comune din Prahova, Cornu, devenită celebră pentru casa de vacanţă şi ferma de păsări de ouă a lui Adrian Năstase, are ca primar cel mai longeviv edil din judeţ. „Titlul“ i-a revenit primarului Cornel Nanu după ce, în 2015, Cornel Dascălu, primar la Balta Doamnei neîntrerupt din 1987, a decedat.

Cornel Nanu (60 ani) este primar la Cornu din 1992, iar după şase mandate, ultimul câştigat cu 77% din voturi, se pregăteşte, fără mari griji, pentru al şaptelea. Edilul este membru PSD încă de când a intrat în politică, motiv pentru care, în 2015, a fost propus pentru funcţia de preşedinte al PSD Prahova, după retragerea lui Mircea Cosma.

Licenţiat în administraţie publică, Cornel Nanu se remarcă prin numărul mare de terenuri deţinute, conform declaraţiei sale de avere aferentă anului 2014. Acesta are şase terenuri intravilane, patru extravilane şi patru forestiere , majoritatea deţinute împreună cu soţia. Spune că secretul longevităţii sale ca primar este faptul de a nu-ţi dori în mod special această funcţie. 

Emil Proşcan Mizil

Emil Proşcan, primarul din Mizil, va candida pentru al şaselea mandat FOTO Adevărul

Al şaselea mandat şi-l doresc şi Emil Proşcan (64 ani, PSD), în oraşul Mizil, şi Gheorghe Stanciu (45 de ani, PNL) în comuna Teişani. Edilul din Mizil are 11 terenuri, agricole, intravilane şi forestiere, trei case, o maşină şi o motocicletă. 

Dacă Proşcan spune că este ales aproape „cu forţa“ de oamenii din Mizil, Stanciu spune că succesul său se datorează realizărilor din mandate şi faptului că nu are afaceri personale. 

gheorghe stanciu teisani primar foto captura youtube

Gheorghe Stanciu, primarul din comuna Teişani FOTO captură YouTube

Vă mai recomandăm

Cei mai controversaţi candidaţi la primăriile din oraşele României. Candidaţi sub control judiciar sau condamnaţi, în Prahova

Cei mai înstăriţi primari din România. Edilul din Prahova a cărui bogăţie nu încape în declaraţia de avere

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite