Prahovenii se înghesuie să devină pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Casei de Pensii primesc în continuare dosare pentru pensionare anticipată până când vor primi o hotărâre oficială de la Guvern.

În luna mai, numărul de cereri pentru pensionarea anticipată înregistrate de Casa Judeţeană de Pensii Prahova a crescut considerabil faţă de luna precedentă. Astfel, au fost depuse 658 de cereri de înscriere, de aproape patru ori mai mult faţă de aprilie când s-au înregistrat 173 de cereri. Această creştere este explicată de reprezentanţii Casei de Pensii prin anunţul Guvernului de a stopa pensionările anticipate cu începere de la 1 iunie.

“Având în vedere faptul că în momentul de faţă este în vigoare Legea 19/2000 care prevede posibilitatea pensionării anticipate, la nivelul instituţiei noastre se primesc în continuare astfel de cereri până la intrarea în vigoare a unui alt act normativ”, ne-a declarat
Iulian Boţoc, şeful Serviciului Comunicare din cadrul Casei Judeţene de Pensii Prahova.

Vor un venit sigur

Majoritatea celor care şi-au depus dosarele pentru pensionare anticipată în ultima perioadă se tem de măsurile de austeritate anunţate de Guvern şi speră ca astfel să îşi asigure un venit lunar, oricât de mic ar fi acesta.

Irina Nicolae lucrează la o fabrică de confecţii din judeţ şi a venit să îşi depună dosarul pentru pensie anticipată de frică să nu rămână fără serviciu. “La firma unde sunt eu s-au mai făcut disponibilizări şi se aude că iar or să mai dea afară din angajaţi. Mi-e frică să nu rămân pe drumuri pentru că la vârsta mea nu mă mai angajează nimeni. Aşa, mai bine ies anticipat la pensie şi sunt sigură că primesc un ban în fiecare lună, nu mai stau cu frică de la o zi la alta”, ne-a spus femeia.

Şi bugetarii sunt tentaţi să renunţe la serviciu în favoarea pensiei anticipate. “Eu lucrez în sistemul bugetar şi de când au anunţat că ne vor micşora salariile cu 25%, m-am hotărât că mai bine ies la pensie. Nu am vârsta necesară, dar solicit pensie anticipată, ştiu că mă pot baza pe nişte bani”, ne-a explicat Ilie Costache, de 58 de ani.

În prezent, la nivelul judeţului Prahova, 364 de persoane beneficiază de pensie anticipată, cu o valoare medie de 1.030 de lei, iar 5.391 de prahoveni primesc pensie anticipată parţială, venitul mediu fiind de 715 lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite