Prahova: Numărul persoanelor fără apă potabilă a ajuns la 20.000; două oraşe şi două comune, afectate de avarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 20.000 de persoane din patru localităţi ale judeţului Prahova nu au apă potabilă de mai multe zile, în urma avariilor produse începând de miercuri pe reţeaua de alimentare, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cărând zeci de mii de litri de apă cu cisternele pentru a asigura necesarul populaţiei.

 Aproximativ 20.000 de oameni din două oraşe şi două comune ale judeţului Prahova nu beneficiază de alimentare curentă cu apă potabilă de mai multe zile, din cauza unor avarii produse pe reţeaua de alimentare, din cauza îngheţului, pompierii cărând zilnic apă potabilă cu cisterna.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, sâmbătă, în oraşele Popeni şi Băicoi şi în comunele Păuleşti şi Dumbrăveşti au fost cărate patru cisterne cu câte cinci mii de litri de apă poatabilă, pentru a asigura necesarul de consum al populaţiei din zonă.

Vineri seară, echipajele ISU au dus în oraşul Băicoi apă menajeră, acestea fiind pregătite să continute să transporte apă cu cisterna şi în zilele următoare.

Iniţial, miercuri, autorităţile locale anunţau că 2.000 de familii din trei localităţi ale judeţului Prahova, dar şi o şcoală, o grădiniţă şi mai multe cabinete medicale, au rămas fără alimentare cu apă din cauza unor avarii pe conducte. În câteva ore, însă, numărul persoanelor afectate a ajuns la 18.500.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite