Prahova a depăşit pragul psihologic de 1000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV 2

0
0
Laborator analize
Laborator analize

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1028 de persoane. Dintre acestea, 179 au fost declarate vindecate şi externate, iar 50 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv 35 de persoane.

Reprezentanţii DSP Prahova explică numărul foarte mare de teste pozitive în ultimele două zile, dat fiind persoanele care se testează voluntar pentru a putea pleca în vacanţă în Grecia.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 18 pacienţi (13 sunt intubaţi).

Potrivit raportării DSP Prahova, dintre persoanele nou confirmate, patru sunt de la o unitate comercială. Ca urmare a acestui lucru, s-a dispus testarea personalului din departamentul de unde provin persoanele infectate, dar şi suspendarea activităţii în compartimentul respectiv, pentru o perioadă de 14 zile, şi dezinfecţia spaţiilor.

Ultimele două decese raportate de DSP sunt:

- 49) persoană de sex feminin, 88 ani, confirmată în data de 13.07, decedată în 16.07. Comorbidităţi: demenţă,  fractura pertrohantetiana operată stânga;

- 50) persoană de sex feminin, 77 de ani, confirmată în 05.07, decedată în 16.07. Comorbidităţi: HTA, anemie severă.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 515 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 232 de persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 145 de autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost verificate şi 63 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 123 de sancţiuni:

- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 73 de sancţiuni;

- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 50 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 64020 lei.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

Sursa: Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite