Poliţia prahoveană a aniversat 190 de ani de la înfiinţare FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi şi tineri au putut admira azi dotările Poliţiei prahovene. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a organizat o zi a Porţilor Deschise în curtea instituţiei unde a expus diverse autospeciale de intervenţie şi standuri cu logistică din cadrul mai multor servicii.

Copiii au fost foarte bucuroşi să încerce motocicletele Poliţiei rutiere, să se joace cu armele celor de la Servicul de Intervenţie Rapidă şi să facă poze cu câinii poliţişti.

Atracţia principală nu numai pentru copii dar şi pentru adulţi a fost standul cu arme al mascaţilor de la  SIR. Aici au putut să manvereze pistoale Glock de 9 mm, pistoale mitralieră AKM modificate, puşca semiautomată cu lunetă, aruncătorul de grenade fumigene sau obiecte de autoapărare precum, tomfa sau bastonul cu electroşocuri. Standul de la criminalistică a fost de asemenea prezent.

Ziua Poliţiei la Ploieşti

CLICK pe imagini pentru FOTOGALERIE

O premieră pentru această ediţie aniversară a fost participarea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti cu un stand propriu în care erau expuse mai multe obiecte confiscate de la reţele infracţionale precum bancnote false,  guri de bancomat care aveau ataşate dispozitive de copiere a datelor, cu scopul de a goli conturile victimelor care accesaseră cardul în acel loc.

Câinii poliţişti au făcut o demonstraţie prin care au găsit o „substanţă periculoasă"  ascunsă într-una din din mai multe cutii de lemn.

Ziua Poliţiei la Ploieşti

CLICK pe imagini pentru FOTOGALERIE

La final mascaţii au simulat imobilizarea unui agresor cu sabie care „blocase" intrarea în clădirea inspectoratului. „Pentru orice sesizări apelaţi la mine", a strigat acesta în hazul general, înainte de a fi pus la pământ şi dus în dubă.

Nu au lipsit nici oficialităţile precum consilieri locali, judeţeni, deputatul Marian Săniuţă, prefectul Adrian Dobre, primarul Andrei Volosevici. Acesta din urmă nu a pierdut prilejul să mângâie un ciobănesc german al mascaţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite