Ploieşti: Trei fraţi au fost luaţi de acasă de asistenţii sociali de teama părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se joacă la Centru împreună cu asistenţii sociali
Copiii se joacă la Centru împreună cu asistenţii sociali

În primele nouă luni ale acestui an, peste 700 de sesizări de abuzuri s-au înregistrat la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dintre care aproximativ 30% s-au dovedit a fi nefondate.

În urma unei sesizări primite de la angajaţii primăriei dintr-o comună prahoveană aflată în sudul judeţului, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au hotărât că trei dintre cei şase copii ai unei familii din localitatea respectivă se află în pericol dacă rămân alături de părinţi.

"Este vorba despre o familie a cărei casă a ars în urmă cu doi ani, iar primăria le-a acordat un ajutor de urgenţă pentru refacerea acesteia. De atunci au început să apară conflictele între soţi, pe fondul consumului de alcool de către bărbat. Cei doi soţi au avut şi mai multe internări la Voila pentru tulburări de comportament şi instabilitate emoţională", ne-a spus Nicoleta Ariciu, asistent social la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă "Cireşarii". Părinţii se certau frecvent, de multe ori chiar de faţă cu copiii, iar certurile degenerau în violenţă fizică. Nu o dată, mama a fost nevoită să doarmă alături de copii prin vecini sau în podul casei, de teama soţului care consumase alcool peste măsură.

Un băiat are probleme psihice

Cei trei copii aduşi la centru de la începutul lunii noiembrie au vârste cuprinse între patru şi şapte ani. "Băiatul cel mare are probleme psihice, iar astăzi chiar are programare la doctor pentru a i se prezice un tratament, deoarece familia a neglijat boala acestuia", a mai precizat asistentul social.

Psihologul Centrului, Laura Moscalu, spune că cei mici suferă de un deficit de achiziţie din cauza mediului în care au trăit şi pentru că aceştia mergeau doar din cand în când la grădiniţă. Fetiţa de cinci ani este comunicativă şi spune că îşi doreşte să se întoarcă acasă şi că îi este dor de fraţii rămaşi cu părinţii, spre deosebire de frăţiorul ei de patru ani care este mai retras. "Îmi place aici, mă joc cu copiii, dar vreau şi acasă. Mi-e dor de mami şi de tati".

În momentul în care au ajuns la centru, copiii au fost vizitaţi iniţial de mamă care susţinea că s-a despărţit de bărbat, însă a doua zi tatăl micuţilor a venit să îi vadă, solicitând reintegrarea în familie, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Reprezentanţii Centrului spun că în perioada următoare vor cere în instanţă menţinerea copiilor până când se vor rezolva problemele în familie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite