Ploieşti: Tinerii ploieşteni, la Târgul „Gaudeamus"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitaţi într-o excursie culturală, au interacţionat cu marii scriitori, au luat intreviuri pentru revista „Atitudini" şi au cumpărat cărţi la promoţii.

Peste 50 de elevi, studenţi şi cadre didactice au fost astăzi la Târgul „Gaudeamus" din Bucureşti, în cadrul unei excursii culturale care face parte din programul seratei Cenacului „Atitudini" organizată de Casa de Cultură „I.L.Caragiale" din Ploieşti. În cadrul excursiei, tinerii care sunt membrii ai noului Consiliu Local al Copiilor, în frunte cu noul primar ales, dar şi elevi şi studenţi care fac parte din Cenaclul „Atitudini" al  acestei case de cultură au vizitat toate standurile expoziţionale şi au avut ocazia de a-i cunoaşte şi a discuta cu unii dintre cei mai renumiţi scriitori contemporani.

Premii de la târg

„Vom face achiziţii de carte pentru premiile pe care le vor acorda în cadrul seratei de luni şi pentru fondul propriu de carte. Tinerii vor participa la toate lansările posibile şi vor realiza intreviuri pentru Revista „Atitudini", explică directorul Casei de Cultură, Gelu Ionescu. Luni, la ora 17.00, la sediul instituţiei va avea loc serata Cenaclului „Atitiduni", unde invitaţii vor putea participa la un concurs de cunoştinţe generale fulger, care are premii în bani pentru primele trei locuri, dar şi cărţi achiziţionate de la târgul din Capitală pentru restul participanţilor.

Lansare „Filocalia pentru copii şi tineri"

Ploieşteanul Cristian Şerban, autorul ploieştean de carte religioasă a lansat astăzi în cadrul acestui târg cartea „Filocalia pentru copii şi tineri", o carte ,,pentru copiii de toate vârstele", după cum spune autorul. Momentul a cuprins şi un minirecital de vioară interpretat de Alexandra Murgu şi  proiecţia unui film de animaţie ortodox, care se numeşte „Secretul Împărăţiei de Sus". În cadrul Târgului „Gaudeamus" au avut loc mai multe lansări de carte semnate Cristian Tudor Popescu, Aurora Liiceanu, Cristian Teodorescu, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Radu Paraschivescu însă, invitatul cel mai important al evenimentului este Salman Rashdie, scriitor britanic născut în India care a obţinut de-a lungul vremii nu mai puţin de 22 de premii literare internaţionale.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite