Ploieşti: Suplinitorii se “bat” pe 520 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

520 de posturi din învăţământul prahovean şi-ar putea găsi ocupanţii după desfăşurarea, la sfârşitul săptămânii trecute, a concursurilor pentru candidaţii suplinitori.

Este vorba despre catedre netitularizabile de educatori, limbă franceză, matematică sau spaniolă, printre altele. Necesarul este însă mult mai mare, nu mai puţin de 28 de discipline urmând să fie predate de profesori care nu au luat nota 7 la examenul de titularizare şi au fost nevoiţi să obţină măcar un 5 la concursul de suplinire şi studenţi ori persoane care nu au nici măcar calificarea necesară în domeniu. Astfel de situaţii sunt obişnuite în fiecare an, mai ales în cazul unor discipline de strictă specialitate, cum ar fi cele de la Liceul de Artă din Ploieşti, unde profesorii tineri de muzică şi de arte plastice lipsesc cu desăvârşire sau sunt foarte rari.

Pensionarii sunt ultimii

Pe 5 august, 160 de candidaţi fără studii corespunzătoare au susţinut examenul pentru nota 5, iar pe 6 august, alţi 370, de data aceasta calificaţi, au susţinut probe practice, orale şi scrise. "Candidaţii au obţinut notele de 5 necesare pentru a participa la repartizare, urmând să vină în şedinţele publice de ocupare efectivă a posturilor după 23 august", ne-a spus Anelore Scorpan, inspector şcolar la ISJ Prahova.

După repartizarea pe posturi a candidaţilor care au primit nota 5 la concursul de titularizare din 14 iulie, în învăţământul prahovean au mai rămas vacante 630 de coduri, adică 520 de posturi. La acestea s-au înscris şi aproximativ 300 de profesori pensionari, aceştia urmând să ocupe eventualele posturi rămase libere după ce s-au epuizat toţi candidaţii, calificaţi sau nu, care au susţinut un examen scris.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite