Ploieşti: Spital de campanie ca în filme, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii au avut ocazia să se simtă pentru câteva momente ca în serialul „MASH", în cadrul Bazei 2 Logistică din Ploieşti.

Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, porţile unităţii au fost deschise publicului, care a putut testa o parte din dotările militarilor. Spitalul de campanie este singurul de acest gen din ţară şi are o lungime de 80 de metri şi o lăţime de 50 de metri, cuprinzând 30 de compartimente.

În cadrul acestuia, se pot efectua intervenţii de urgenţă dar şi proceduri de medicină generală, preventivă şi chiar şi stomatologică. Comandantul Bazei 2 Logistică, colonelul Romică Cernat spune că unitate medicală poate fi utilizată în misiuni în zone de conflict, însă, până acum, nu a fost solicitată niciodată.

El a fost achiziţionat, anul trecut, de Ministerul Apărării Naţionale şi în luna septembrie 2009 a fost inspectat de o comisie NATO. Pe lângă acest spital inedit, vizitatorii care au ales să vadă Baza 2 Logistică, au mai putut admira şi arme, muniţii, tancuri, camioane şi alte obiecte folosite de militarii români.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite