Ploieşti: Profesorii sunt dispuşi să meargă şi pe măgar la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

69 dintre cele 218 posturi titularizabile, disponibile în Prahova, nu au fost ocupate de profesori. Acestea fie nu au avut "clienţi", cum este cazul Liceului de Artă din Ploieşti, fie candidaţii nu au avut specializarea necesară pentru a le ocupa. În schimb, au fost ocupate posturile din localităţi foarte îndepărate de Ploieşti, unde se ajunge "doar cu măgarul", ocolite în anii trecuţi.

La concursul de titularizare din acest an au fost disponibile în Prahova 218 de catedre pline, jumătate din cele de anul trecut, în timp ce numărul candidaţilor care au fost notaţi peste 7 şi ar fi putut primi un post titularizabil a fost de 396.

Cu toate acestea, doar 149 de catedre titularizabile, majoritatea de educatori şi învăţători, au fost ocupate de profesori şi, spre deosebite de anii anteriori, inclusiv posturile din localităţi foarte îndepărate - cum este cazul Lapoşului, unde, după cum localnicii, poţi ajunge doar cu măgarul - au fost ocupate în perspectiva trecerii şcolilor în autoritatea primăriilor.

Cele 69 de catedre rămase libere sunt cazuri excepţionale, cum ar fi la Liceul de Artă din Ploieşti lipsa unor candidaţi pentru specializările unităţii de învăţământ sau a apariţiei catedrelor duble, de istorie-geografie, de exemplu, şi unde un candidat de minimum nota 7 la istorie sau la geografie nu o poate ocupa. Profesorii suplinitori au la dispoziţie peste 1.400 de posturi.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite