Ploieşti: Filip Mihai, un tânăr preocupat de artele frumoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 16 ani, tânărul face paraşutism, teatru, iubeşte fotografia şi scrie versuri, iar până de curând a făcut parte şi dintr-un club de debate

Filip este pasionat de tot ceea ce este frumos, dar îi plac şi senzaţiile tari, de când se ştie.

Mottoul lui în viaţă este „Sunt atât de deştept, încât mă înconjor numai de oameni deştepţi", lucru pe care de altfel, îl şi face.

La numai 13 ani, tânărul s-a înscris la şcoala de paraşutism de la Strejnic, unde timp de trei ani a studiat comenzile, mişcările, iar când trebuia să efectueze primul salt, i s-a schimbat instructorul.

Noul instructor, cu viziuni diferite faţă de cel anterior, a reuşit să-l ajute pe Filip să fie relaxat şi sigur pe el pentru primul salt.

Fără emoţii

„Anul trecut am efectuat primul meu salt. Nu mi-a fost frică pentru că am avut dorinţa să sar. Am stat în aer doar două secunde până când paraşuta s-a deschis, dar totul a fost ca un vis, am urlat de fericire că în sfârşit, după toţi anii de aşteptare, săream pentru prima dată.

Pilotul a adus avionul aproape de mine şi am avut senzaţia că sunt într-un film sau joc pe calculator, deşi ceea ce trăiam în realitate era mult mai intens", îşi aminteşte Filip.

Imediat după aterizare el a simţit o durere puternică la picioare, semn că aterizarea nu fusese executată tocmai corect.

Acest lucru însă l-a ascuns numeroşilor membrii ai familiei prezenţi la aerodrom şi, în aceeaşi zi, el a efectuat şi cel de-al doilea său salt. Până acum are la activ nu mai puţin de şapte sărituri cu paraşuta.

 

Pasionat de artele frumoase

Filip face parte din trupa de teatru a Casei de Cultură „I.L.Caragiale" din Ploieşti, dar şi din Cenaclul „Atitudini", al acestei case de cultură.

El a debutat cu poeziile sale în prima antologie apărută în 2010, dedicată tinerilor scriitori prahoveni.

Pe lângă cele două domenii culturale în care desfăşoară activităţi, tânărul a făcut parte până anul trecut şi din clubul de debate al Colegiul Naţional „Mihai Viteazul", unde, spune el, a învăţat să comunice şi să-şi susţină punctele de vedere în faţa celor cu care interacţionează.

O altă mare pasiune a lui Filip, pe care se pare că o moşteneşte din familie, este cea pentru fotografie.

„Tot ce ştiu în acest domeniu este de la tata. În vara anului trecut a achiziţionat două aparate foto performante şi pe unul dintre ele mă lasă să-l folosesc eu. De multe ori, când este o petrecere, eu sunt cel care face pozele.

Îmi plac unghiurile dinamice şi în general dinamismul fotografiei, îmi plac pozele arhitecturale şi mai ales cele macro, ador detaliile în fotografie, dar şi să fac portrete, de aceea caut mereu modele noi, care să pozeze pentru mine", spune tânărul artist.

El postează fotografiile realizate de el pe blogul său personal.

Lui Filip îi place să iasă în evidenţă şi să arate că are multe calităţi faţă de alţi adolescenţi de vârsta lui.

Acest lucru este însă o certitudine, ţinând cont că este mereu preocupat de artele frumoase şi se exprimă adesea prin intermediul lor.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te împarţi între atâtea activităţi?

F.M.: Sunt oarecum stresat, deşi stresul vine mai mult din interior. De curând m-am despărţit de prietena mea, Laura, şi încă trec printr-o perioadă de transformări, în care încerc să-mi găsesc liniştea alături de alte persoane apropiate, care mă susţin şi mă înţeleg.

Cum îţi exprimi cel mai uşor trăirile?

F.M.: Am un blog personal pe Wordpress, care se numeşte „Usliteko", iar acolo postez cel puţin o dată pe săptămână, în special poezii. Acest blog l-am realizat împreună cu o fostă colegă de-a  mea din şcoala generală. Mai am un blog pe Deviantart, numit „Harmfullifswallowed" pe care postez poze de-ale mele.

Ce-i place: Lui Filip îi plac în general toate activităţile culturale, cărora le dedică mare parte din timpul său, însă, deşi pare o fire umanistă, care îndrăgeşte istoria, geografia sau literatura, totodată tânărului îi plac şi materiile exacte, precum fizica sau chimia.

Ce nu-i place: Cel mai mult nu îi plac lenea şi ignoranţa oamenilor, iar când se uită în ochii cuiva nu îi place să vadă superficialitate, dar la fel de mult îi displac şi oamenii materialişti.

PROFIL

NĂSCUT:

2 aprilie 1993, Ploieşti

STUDII:

Elev la Liceul „Spiru Haret"

FAMILIE:
Are un frate mai mic

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite