Ploieşti: DN1, blocat din cauza zăpezii. Se circulă în condiţii de iarnă în zona de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoare puternică, vânt şi troiene de zăpadă. Este peisajul în ultimele ore din zonele de munte, de pe DN1. Coloane de maşini se întind pe kilometri întregi în ambele sensuri, iar drumarii nu au trimis nici acum utilajele de deszăpezire.  

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice ( ninsoare abundentă), trei drumuri naţionale importante sunt blocate. Este vorba despre:

- DN1 Braşov - Predeal, în zona localităţii braşovene Timiş;

- DN11B Cozmeni - Târgu Secuiesc( judeţul Harghita) - arbori căzuţi pe partea carosabilă şi ninsoare abundentă;

- DN11, în zona Pasului Oituz, judeţul Covasna - aceleaşi cauze.

Pe numeroase artere rutiere circulaţia auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Este vorba despre  DN1A, în judeţul Prahova DN7C, la Piscu Negru( Argeş) şi Bâlea( Sibiu), DN7A, la Voineasa (Vâlcea), şi majoritatea drumurilor naţionale din judeţul Harghita.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu se deplaseze către zonele muntoase cu vehicule neechipate corespunzător, să se intereseze înainte de a pleca la drum cu privire la traseul ce urmează a fi parcurs( la numărul de telefon 021/9360 al Comandamentului Central de Iarnă), să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite